ФИЛМСКА РЕВИЈА: Стваралаштво деце и омладине

М. Н. М.

23. 06. 2021. у 17:44

ЈУБИЛАРНО 50. издање Ревије филмског стваралаштва деце и омладине Србије, које организује Центар аматерског филма Србије, одвија се - већ другу годину заредом у онлајн формату, до 27. јуна.

ФИЛМСКА РЕВИЈА: Стваралаштво деце и омладине

фото промо

Ова манифестација представља традиционалну годишњу смотру радова младих филмских аутора у узрасним категоријама од 7 до 15 (филмови до 10 минута) и од 15 до 19 година (филмови до 20 минута). Како наводи директор Ревије - Владимир Анђелковић, овогодишњу селекцију кратких остварења деце и омладине чини укупно 37 филмова, од чега су 22 рада ученика основних школа и 15 остварења ђака средњих школа. У режији пандемије, филмови  неће бити приказивани у Југословенској кинотеци као иначе, већ искључиво онлајн.

- Постала је норма да стваралаштво деце и омладине, захваљујући модерној технологији, има неупоредиво богатији идејни, морални и естетски дијапазон од оног који има савремена продукција - наводи сценариста, продуцент и председник жирија Ревије Зоран Стефановић, који да тврди да се препород српске кинематографије коме сведочимо, већ десио у раду ове деце.

Етнолог-антрополог и музејски саветник Етнографског музеја др Марко Стојановић такође је члан жирија, као и др Снежана Трстењак, доајен филмске и анимационе педагогије и редитељ анимираних филмова. Уз њих троје, остварења младих колега оцењиваће и редитељ који се ове исте ревије потекао, Страхиња Савић.

Поред Филмског центра Србије, своју подршку манифестацији дали су и Министарство културе и информисања и Југословенска кинотека.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЗИВАМ СВЕ ГРАЂАНЕ НАШЕ ЗЕМЉЕ... Председник Александар Вучић се обратио нацији због фудбалске репрезентације Србије

"ПОЗИВАМ СВЕ ГРАЂАНЕ НАШЕ ЗЕМЉЕ..." Председник Александар Вучић се обратио нацији због фудбалске репрезентације Србије

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић још једном је пружио подршку Србији, пред најважнији меч на Светском првенству у судару са Швајцарском.

28. 11. 2022. у 16:01

Коментари (0)

ХАОС У АВИОНУ: Због прекршаја двоје путника - ИЗБАЦИЛИ све напоље (ВИДЕО)