НИКО НЕ ДОБИЈА ШТО НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ: Снима се нова серија "Коло среће", теленовела са примесама драме, романсе и трилера

Ј. БАЊАНИН

26. 06. 2021. у 10:38

ДОМАЋИ играни програм доживео је ренесансу, а серије "Истине и лажи", "Тате" и "Игра судбине", чија прва сезона се завршава вечерас на ТВ Прва, постигле су велику гледаност.

НИКО НЕ ДОБИЈА ШТО НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ: Снима се нова серија Коло среће, теленовела са примесама драме, романсе и трилера

Фото В. Данилов

Ове популарне теленовеле настале су у "кухињи" продукције "Смарт медија", чија директорка Светлана Дрињаковић ексклузивно за "ТВ новости" открива да се "крчка" нови "специјалитет" који ће освојити срца гледалаца.

- Радни назив нове серије је "Коло среће" и реч је о лиценцираном програму. У питању је теленовела, са примесама драме, романсе и трилера. Заједничко свим серијама насталим у продукцији "Смарт" јесте да су рађене искључиво по адаптираним сценаријима. Тај посао увек поверавамо домаћим писцима. Битно је да њихов сензибилитет одговара основној причи, да се у томе пронађу, као и то што увек имају нашу подршку. Читам сваки сценарио и много радим са писцима, јер мислим да је та врста сарадње неопходна да би се добио квалитетан производ. Адаптацију сценарија серије "Коло среће" потписује Душан Јанковић, који је прилагодио и оригинални аргентински сценарио за серију "Тате" - прича нам Дрињаковић.

Још једна особеност серија ове продукције је дуговечност, па су "Истине и лажи" имале 334, "Тате" 180, а "Игра судбине" више од 400 епизода.

- За сада је планирано 200 епизода, па ће гледаоци, дакле, моћи да уживају. "Коло среће" радимо за Прву ТВ, где ће, ако све буде по плану, бити емитована од јесени ове године. Серију режирају двојица наших дугогодишњих сарадника, Владимир Алексић и Милан Коњевић, сценограф је Дукан Раденковић, директори фотографије Ми Трајковић, Владан Обрадовић и Петар Поповић, а костимограф је Ивана Гутеша. Поносни смо што смо успели да окупимо оваква имена у ауторски тим - истиче наша саговорница и открива да је снимање заправо већ почело. - Ових дана радимо и уживамо на обронцима Космаја у екстеријерима овог предивног краја. Снимаћемо и у "Смартовом" студију и на локалитетима широм Србије колико год буде потребно да се серија заврши. Прошла година показала нам је да морамо да будемо флексибилни и стрпљиви. Надамо се да се неће поновити, али нешто смо из свега што је донела научили.

 

Фото З. Јовановић

Планина Космај, у близини Београда, није случајно изабрана као једна од локација за снимање, а Светлана Дрињаковић нам објашњава да је новина да се одлази из урбаног окружења у којем су се до сада одвијале њихове приче у једно мало место поред Сопота у којем живе јунаци приче "Коло среће".

- Мислимо да је врло важно да видимо да јунака има свуда, не само у великим градовима. Ова серија доноси реалистичан приказ модерног живота по малим местима Србије, где не живе само старци и забрађене старице, већ и млади људи. Видећемо како сукоб између и унутар породица може да се протеже веома дуго, а упознаћемо и част и поштење људи који се свакодневно боре за егзистенцију. Нико од њих неће добити оно што не заслужује. Стратешко опредељење "Смарт медије" је да радимо серије које се тичу времена и тренутка у ком живимо. Мислим да су савремени људи оптерећени са превише проблема и животних избора које морају да доносе много брже него њихови преци, па су и њихове муке много веће. Јунаци и јунакиње "Кола среће" су на први поглед сасвим обични људи, који се труде да од свог живота направе најбоље што могу. Међутим, када се спољашње околности изненада буду промениле, видећемо како се и они мењају изнутра.

Одавно је познато да се коло среће окреће, али да ли ће ликови нове теленовеле наћи оно за чим жуде?

- Основна тема серије је потрага за срећом и испуњењем. Различити људи до тога долазе на различите начине, што најчешће зависи од њих самих, али некад је потребно и мало среће да се коцкице сложе. Или да се не сложе. Као и срећа, и љубав је универзална људска тежња, али и ту ћемо видети да различити људи љубав траже и проналазе на различитим местима - каже нам Дрињаковићева.

Многе, наравно, занима које глумце ће гледати у серији, а саговорница нашег листа открива да је подела и овог пута велика:

- Главних ликова има више од двадесет. Имаћемо много младих глумаца које ће публика тек да упозна и заволи, а глумачку поделу предводе бардови Нела Михаиловић и Војислав Воја Брајовић. Публика ће видети и неке од омиљених глумаца из наших ранијих серија чему се веома радујемо. Волимо да сарађујемо и са људима из региона. Ако буде потребно да ангажујемо некога, нећемо оклевати да то учинимо.

 

Фото Промо

КОРОНА УТИЦАЛА НА "ИСТИНЕ И ЛАЖИ"

ГЛЕДАОЦИ су нетремице, од 2017. до 2019, пратили серију "Истине и лажи" и многи од њих још се надају наставку, односно четвртој сезони, чије снимање је било планирано у мају прошле године.

Зато смо Светлану Дрињаковић, која је са сестром Љиљаном Несторовић писала једну и по сезону ове серије, питали шта се дешава са пројектом?

- Корона вирус никако није могао да се предвиди и многе велике планове померио је за неки период када ћемо слободно моћи да се вратимо послу. Љиљана је све време активно укључена у "Игру судбине" као редитељ у монтажи, а заједно са мном биће консултант за сценарио серије "Коло среће" - каже нам Дрињаковићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)