ТРЕЋИ НАСТАВАК РУСКЕ САГЕ О КУЦАМА ИЗ СВЕМИРА: "Звездани пси: Тропска авантура" од септембра и у нашим биоскопима

М.М.

23. 06. 2021. у 15:59

ПСИ који говоре, пси који упадају у невоље, пси астронаути и они који су послати на нови тропски задатак - то су Белка и Стрелка. Након успеха прва два дела руске анимације, "Звездани пси" и "Звездани пси: Авантура на месецу", Белка и Стрелка враћају се искуснији, занимљивији и смехотреснији у најновијем наставку саге "Звездани пси: Тропска авантура" који ће се у биоскопима приказивати од 9. септембра.

ТРЕЋИ НАСТАВАК РУСКЕ САГЕ О КУЦАМА ИЗ СВЕМИРА: Звездани пси: Тропска авантура од септембра и у нашим биоскопима

FOTO: Promo

Када се у тропским крајевима Атлантског океана појави мистериозни и опасни вртложни феномен, први астронаути на повратку из мисије - Белка и Стрелка послати су на Сатурн да истраже ову чудну појаву.

Анимација је инспирисана истинитим догађајима. Средином августа 1960. године Совјети су лансирали Спутњик 5, сателит који је требало да провери да ли је могуће да жива бића опстану дужи временски рок у свемиру. У космос је са собом понео два пса - Стрелку и Белку, два сива зеца, 40 мишева,два пацова. Псећи космонаути утрли су пут Јурију Гагарину који је 12. априла 1961. постао први човек у свемиру.

Редитељка цртаног филма Ина Евланикова је за први део анимације добила руску награду из области кинематографије "Златни орао" за најбољу анимацију, док је за следећа два наставка била номинована у истој категорији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)