ИЗЛОЖБА "САЊАРЕЊЕ" У ФРАНЦУСКОМ ИНСТИТУТУ: Петоро младих умерника представиће се својим радовима

М.М.

23. 06. 2021. у 15:57

У ФРАНЦУСКОМ институту сутра (24. јуна) биће отворена изложба "Сањарење" која је део програма Октобарског салона. У поставци ће бити радови петоро младих уметника, бивших стипендиста париске Академије лепих уметности: Андреа Драмићанин, Јелена Пантелић, Александар Ракезић, Милија Чпајак и Марија Шевић.

ИЗЛОЖБА САЊАРЕЊЕ У ФРАНЦУСКОМ ИНСТИТУТУ: Петоро младих умерника представиће се својим радовима

Milija Cpajak

- Замислите дискурзивни свет по мери ове младе уметности. Паметне да види и одлучне да каже истину, колико год она елементарно лепа или сасвим непријатна била. Да ли би сте се радије препустили њиховим визијама или визијама оних који се свакодневно нуде да буду друштвени визионари. Бисте ли радије чемер који се излиива из медиског простора, или крхку мисао која маштари и повезује и усмерава. Са колико спокоја би сте се предали у руке будућности која би била дизајнирана њиховим сањаријама. Како. Па лако, сасвим лако и сасвим спокојно - написао је вајар Мрђан Бајић, професор Факултета ликовних уметности у каталогу.

Изложбу ће званично Мануел Буар, директор Француског института у Србији, Мрђан Бајић, уметник и професор Факултета ликовних уметности у Београду и Зорана Ђаковић, једна од програмских уредница Октобарског салона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)