ЈУБИЛЕЈ ДАХ ТЕАТРА: Спајајући векове

М. Н. М.

22. 06. 2021. у 18:56

ДАХ Театар прославља свој тридесети рођендан програмом насловљеним "Спајајући векове", који ће током пет дана обухватити извођења свих представа које тренутно има на репертоару као и, ексклузивно, последњу продукцију Один Театра - уз пратеће сусрете, разговоре, перформативна предавања и концерте.

ЈУБИЛЕЈ ДАХ ТЕАТРА: Спајајући векове

фото промо

После концерта младе ромске хип-хоп групе Преетy Лоуд и перформативног разговора између чланица ДАХ Театра, у Дорћол Плацу у среду, ви-џеј и ди-џеј користиће фрагменте музике и видее из представа овог театра. Током следећа четири дана биће игране представе "За твоје добро" која се бави дечијим правима, "Загонетка револуције" која се бави смислом револуције и грађанског ангажовања, перформанс "Земља" који прави паралелу између пресађивања биљака и "пресађивања" људи тј. савремених миграција, "Жене ДАДЕ" која се игра за музејске просторе. Догађаји ће се одвијати у Дорћол плацу, УК Пароброд, Малом позоришту "Душко Радовић", Народном позоришту у Београду и Музеју Југославије.

Последњег дана фестивала, 27. јуна, гостује представа "Цвеће за Торгера" у режији и извођењу Роберте Карери, животне и позоришне партнерке чувеног глумца Торгера, једног од оснивача Один театра. Представа је омаж овом пре 11 година преминулом уметнику, о смислу после губитка драге особе, који има две димензије: тугу и захвалност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)