ОПЕРА САНКТ ПЕТЕРБУРГА ПОНОВО У БЕОГРАДУ: Камерни музички театар извешће ремек-дела светске класике

М.М.

22. 06. 2021. у 15:27

РУСКИ камерни музички театар - "Опера Санкт Петербурга" поново гостује у Београду. На сцени Народног позоришта 25. јуна извешће Штраусову оперу "Електра", док ће у "Мадленијануму" приказати ретко извођену оперу А. Даргомижског "Есмералда" (28. јуна).

ОПЕРА САНКТ ПЕТЕРБУРГА ПОНОВО У БЕОГРАДУ: Камерни музички театар извешће ремек-дела светске класике

Марат Схакхмаметyев

Дан раније београдској публици представиће, такође, у Мадленијануму концертни програм "Ремек-дела светске класике". На програму су арије и дуети из најпознатијих опера руских и иностраних композитора: П. Чајковског, Ж. Бизеа, В. А. Моцарта, Р. Шчедрина, Л. Делиба, А. Алабјева, Ђ. Вердија и других.

- Годинама долазимо на гостовања у Србију код својих пријатеља, колега и публике. Српски гледаоци нас увек дочекују срдачно, са великим задовољством и интересовањем. Прошле године, када је у читавом свету била крајње неизвесна ситуација, гостовали смо у Србији у оквиру обележавања 75-годишњице победе над фашизмом. Уз поштовање свих предвиђених епидемиолошких мера, у салу је дошла публика која је била одушевљена нашим уметницима и представама и заједно са нама исказала захвалност и уважавање свим људима захваљујући којима је побеђена пошаст фашизма - казао је директор театра Евгениј Малигин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)