ОСМИ ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ: Театар поново у игри

М. Н. М.

18. 06. 2021. у 19:47

ПРЕДСТАВА "Трагедија Хамлета" чувеног Питера Брука у извођењу француског театра Des Lumires et des Ombres, коју је режирао Ги Пјер Куло, отвориће 8. "Шекспир фестивал" у Вили Станковић у Чортановцима.

ОСМИ ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ: Театар поново у игри

фото промо/ шекспир фестивал

Јединствени међународни фестивал ће од 2. до 6. јула представити програм сачињен од савремених светских продукција Шекспирових дела, из Француске, Италије, Македоније и Србије.  На централној фестивалској локацији, у Вили Станковић, наступиће Народни театар Битола представом History of motherfuckers - Korolian у режији једног од најзначајнијих савремених редитеља у нашој земљи, Андраша Урбана, а биће изведен и "Мој Шекспир" Никите Миливојевића, неочекивана форма у којој глумци највећег драмског писца смештају у садашњост представљајући га кроз догодовштине иза сцене и искуства стечена кроз наступе у Шекспировим драмама. У пратећем фестивалском програму, публика ће у Културном центру Новог Сада моћи да погледа филмске адаптације Шекспирових дела, "Королиан" и "Бура". За октобар је планиран чувени "Макбет" у продукцији  Sardegna Teatro / Compagnia Teatropersona из Италије, који се игра широм планете а у оквиру програма "Шекспир фестивала" долази и у Српско народно позориште.

 - Поново смо у игри! Годину дана били смо избачени из ње - али ево нас поново на позоришном терену. Европско првенство у фудбалу дало нам је подстицај да и Шекспира ове године обучемо у фестивалски дрес, са бројем 8! Осми по реду Шекспир фестивал од 2. до 6. јула оживеће поново предивни амбијент Виле Станковић. Бити - ил` не бити... Бити - наравно! Добро дошли! - поручује Никита Миливојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)