КВИН ЛАТИФА КАО ЖЕНСКИ ДЕНЗЕЛ ВОШИНГТОН: Премијера акционе драме "Праведник", од 22. јуна, на каналу Фокс

Н. Д.

19. 06. 2021. у 10:47

У ОВОГОДИШЊОЈ акционој крими-драми "Праведник", обради истоименог хит филма са Дензелом Вошингтоном у главној улози и серије из осамдесетих година, награђивана глумица Kвин Латифа ("Такси", "Чикаго", "Лак за косу") тумачи Робин Макол, мистериозну агенткињу ЦИА.

КВИН ЛАТИФА КАО ЖЕНСКИ ДЕНЗЕЛ ВОШИНГТОН: Премијера акционе драме Праведник, од 22. јуна, на каналу Фокс

Фото Фокс

Од 22. јуна, премијерно сваког уторка, у 22.00, на Фокс каналу, она ће користити своје знање и умеће како би заштитила невине. На први поглед, Робин делује као обична самохрана мајка из комшилука која је живот подредила ћерки тинејџерки Далили (Лаја Делеон Хејз). Међутим, када се догоди неправда, она постаје праведник - борац за истину, помажући онима који сами не могу да се изборе са невољом која их је задесила.

На страни правде је и Маркус Данте (Тори Kитлс), разведени отац двојице синова и проницљиви детектив из Њујорка. Мада нерадо пристаје да му Робин помаже у истрагама, њих двоје, ипак, проналазе заједнички језик у борби за правду. Ту је и Мелоди Мел Бајани (Лајза Лапира), некадашња војна снајперисткиња и Маколина пријатељица из службених дана. Мелоди је сада власница кафића који Робин користи као тајну базу.

Хари Kешегијан (Адам Голдберг) је хакер старог кова и Мелодин супруг, који је проглашен "мртвим" и тако добио шансу за нови почетак захваљујући њеној пријатељици. Он је, такође, један од људи у служби Робин. Велику помоћ у приватном животу, али прегршт корисних савета у послу, главна јунакиња добија од мудре тетке Виоле (Лорејн Тусан), која се из Милвокија преселила код Робин и њене ћерке. Једну од значајних улога игра и Крис Нот, чувени господин Зверка из серије "Секс и град".

Њему је поверен лик откаченог, бившег директора ЦИА и доброг Робининог пријатеља, који води приватну компанију за обезбеђење. Он настоји да помогне пријатељици тако што посредује између ње и ове тајне организације, трудећи се да не угрози њене активности. Прва од укупно 10 епизода прве сезоне "Праведника" остварила је велику гледаност у Америци, са више од 20 милиона гледалаца. То је био довољан разлог да серија буде одмах обновљена за другу сезону.

После Кери Вошингтон ("Скандал") и Вајоле Дејвис ("Како се извући са убиством"), Квин Латифа је трећа афроамеричка глумица која је добила главну женску улогу у серији на националној телевизији. То је, како каже, чини веома поносном.

- Афроамериканка у главној женској улози на филму није велика новост, али једном недељно у серији у ударном термину на националном каналу - велика је ствар. Надам се да нећу остати усамљен случај и да ће у будућности то бити пракса - поручила је Латифа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)