ОТВОРЕНИ 38. „НУШИЋЕВИ ДАНИ“ У СМЕДЕРЕВУ: „Дивље месо“ прво на репертоару

Ј. И.

15. 06. 2021. у 23:14

ПОЗОРИШНОМ представом “Дивље Месо” Јагоша Марковића, пред пуном салом у Центру за културу Смедерево, свечано су отворени 38. “Нушићеви дани” који ће трајати до 20. јуна.

ОТВОРЕНИ 38. „НУШИЋЕВИ ДАНИ“ У СМЕДЕРЕВУ: „Дивље месо“ прво на репертоару

Фото: Н. Живановић

Уочи представе традиционално су положени венци на споменик Браниславу Нушићу, а отворена је и изложба у Галерији Центра за културу “Сва лица дипломате Бранислава Нушића”.

У среду, 16.јуна пред смедеревском публиком гостује Народно позориште Суботица са представом „Ожалошћена породица“. Представа „За сада је све ОК“ у извођењу Крушевачког позоришта на репертоару је 17. јуна, док ће 18. јуна биће изведена представа „Покондирена тиква“ Народног позоришта Стерија из Вршца. Последња у низу представа у фестивалском програму 19. јуна је „Пучина“ у продукцији Југословенског драмског позоришта.

Све фестивалске представе биће игране од 20 сати.

На завршној вечери фестивала, 20. јуна, свечано ће бити додељене фестивалске награде.

НАГРАДЕ

На завршној вечери фестивала, 20. јуна биће додељенa и награда за најбољу представу у целини, за најбољу представу на основу гласова публике, као и награда „Милосав Буца Мирковић“ за најуспешније глумачко остварење.

Нушићева награда за животно дело глумцу-комичару ове године припада драмском уметнику Петру Божовићу. Жири за доделу награде ове године чине Мирослав Радоњић, театролог, директор Стеријиног позорја (председник жирија), Гордана Ђурђевић Димић, драмска уметница и Небојша Дугалић, драмски уметник.

Након доделе награда фестивал затвара кабаретска представа „Нушић и пријатељи“.

“Нушићеви дани” одржавају се у Смедереву од 1984. године у част српског књиженика и комедиографа, новинара и дипломате, који је у овом граду провео велики део детињства и младости.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)