ГОСТОВАЊА ВРХУНСКИХ УМЕТНИКА: "АртЛинк" фестивал отвара Симфонијски оркестар и маестро Бојан Суђић

Д. Б. М.

14. 06. 2021. у 14:50

КРОЗ музичке наступе и синергију са културним наслеђем и природом, заједно са најталентованијим уметницима из Србије, региона и света, овогодишњи "АртЛинк" фестивал, који почиње сутра, представиће јединствен концепт уметничког фестивала.

ГОСТОВАЊА ВРХУНСКИХ УМЕТНИКА: АртЛинк фестивал отвара Симфонијски оркестар и маестро Бојан Суђић

Фото: ArtLink

Фестивал ће отворити Симфонијски оркестар РТС и маестро Бојан Суђић концертом у Великој дворани Коларчеве задужбине. Као солисткиња наступиће виолинисткиња Уна Станић.

Наредних дана на великој сцени Коларчеве задужбине наступиће врхунски европски уметници - дански дуо Тања Заполски и Токе Мелдруп, пијаниста Вашко Данташ из Португала, француски пијаниста Мишел Далберто, италијански пијаниста Алберто Феро , Камерата Балканиа и Камерата Академика са Стефаном Миленковићем.

Поред тога, програм фестивал, који траје до 11. септембра, одвијаће се и на четири тврђаве у Србији - Београдској, Голубачкој, Пиротској и Петроворадинској са идејом да се промовише културно наслеђе.

На концертима на отвореном наступиће и гитариста Војин Коцић са гудачким ансамблом, млади таленти "АртЛинк" фестивала и други гости.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)