У ЗНАК СЕЋАЊА НА ЈЕДИНСТВЕНУ ЦАЦУ: У "Пужу" уручена награда редитељу Југу Радивојевићу за "Сирана де Бержерака"

В. В. С.

11. 06. 2021. у 22:53

ПРВА годишња награда "Слободанка Цаца Алексић", која се додељује за режију дечје представе, у петак је у Позориштанцу "Пуж" уручена Југу Радивојевићу за представу "Сирано де Бержерак" Игора Бојовића, у извођењу Дечјег позоришта Републике Српске из Бањалуке.

У ЗНАК СЕЋАЊА НА ЈЕДИНСТВЕНУ ЦАЦУ: У Пужу уручена награда редитељу Југу Радивојевићу за Сирана де Бержерака

Бранко Милићевић Коцкица и Југ Радивојевић / Фото З. Јовановић

Признање у част оснивача, редитеља и дугогодишњег управника Позоришта "Пуж" уручио је Цацин супруг, Бранко Милићевић Коцкица.

Стручни жири, којем је председавала Тања Петернек (драматург и ТВ аутор), уз чланове Ђорђа Булајића (директора Позоришта "Пуж") и Милоша Јагодића (позоришног редитеља) - навео је у образложењу да су "духовита решења и разиграна игра глумаца као последица редитељског промишљања, резултирали осмишљеном целином и јединственом сликом са јасним редитељским потписом на трагу Цациног стваралаштва".

Награда ће се додељивати сваке године, а поред уникатне дипломе и плакете са Цациним ликом (дело ликовног уметника Растка Ћирића и академског вајара Мирољуба Стаменковића Команча), садржи и новчани износ који опредељује иницијатор и покровитељ признања Павле Љујић, сестрић Слободанке Алексић. Иначе, ово признање је установљено с намером да подстиче нова истраживања у области режије за најмлађе и неговање успомене на лик и дело Слободанке Алексић.

Програм у "Пужу" водила је Злата Нуманагић, а у њему су учествовали уметници који су обележили историју овог театра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)