ПИКАНТЕРИЈЕ И ИНТРИГЕ ПОСАДЕ АВИОНА: "ТВ Новости" на снимању домаће хумористичке серије "Авионџије", аутора Саше ал Хамеда

ЈЕЛЕНА БАЊАНИН

12. 06. 2021. у 15:46

КО би рекао да цео "боинг" може да стане у филмски студио? И не само летелица, већ и мајсторска радионица и соба за састанке сместиле су се под кров студија "Вижн тима" у Београду, где се увелико снима серија "Авионџије".

ПИКАНТЕРИЈЕ И ИНТРИГЕ ПОСАДЕ АВИОНА: ТВ Новости на снимању домаће хумористичке серије Авионџије, аутора Саше ал Хамеда

Фото Б. Рајчевић/Промо

Екипа "ТВ новости" завирила је иза кулиса првог домаћег ситкома о догодовштинама авионске посаде, чији је аутор Саша ал Хамед. Сценарио од 48 епизода потписују три даме: Татјана Илић, Милена Деполо и Милица Константиновић, а режију два џентлмена, Александар Савић и Душан Поповић. Серија, која настаје у продукцији "Телекома Србије" и куће "Хајп продакшн", очекује се ове јесени на каналу Суперстар ТВ.

Мноштво авантура, анегдота и животних ситуација, представљених на комичан начин, одвија се у наизглед скученом простору летелице. Овог пута, сет је намештен у задњем делу авиона, где се окупило кабинско особље. Још "из авиона" се види да један од њих води главну реч, а глумац Ненад Хераковић нам објашњава шта се збива:

- Данас сам добио улогу персера, у претходним епизодама сам само стјуард. Виши положај злоупотребљавам одмах, и верујем да ће се публици то свидети. Имамо гостујуће глумце, и посада која је основа у авиону обрадује се сваки пут када дођу нови. Они предивно ураде свој посао, квалитетно и професионално. Да није њих, не знам колико би серија била занимљива.

Иако је авион празан, Хераковић, који игра лик Мацана, истиче да није увек тако.

- Имамо још два сета на којима снимамо, радионицу и собу за брифинге, али највећи део времена проводимо овде, у авиону, који се попуни статистима. Све делује живо и аутентично, па се надам да и ми као посада делујемо тако. Текст је лепо написан, трудимо се да поштујемо писану реч, али и да је разиграмо и да сами нешто додамо. Научили смо понешто од стручне терминологије коју користе стварни стјуарди. Занимљиво је да су ово приче људи који су се заиста бавили овим послом. Много је још неиспричаних јер смо одабрали само најзанимљивије које ће публика видети када почне емитовање.

Док гледаоци буду пратили преваре, лоповлуке и страсти главних јунака, они ће летети по целом свету од Париза и Њујорка до афричких и азијских земаља и увек ће им се догађати нешто неочекивано.

- Врло нам је забавно. Никада нисам снимао ништа слично овоме. Ово ми је први ситком, духовито је и динамично написано, па се осећам као на академији. Сваки дан дођем на други лет, где се нешто потпуно ново и сулудо догађа. Свака епизода има нов свет путника, који се мешају у наше приче. До сада, имали смо и Банту црнце и Индијанце из Перуа и шамане и целу модну агенцију, као и путнике са Блиског истока. Данас није толико битна дестинација, колико наши односи. Свака епизода носи нови развој догађаја, који су ме изненађивали док сам читао сценарио и заиста ће изненадити и публику - каже за "ТВ новости" Славен Дошло, који игра Милоша Стојисављевића званог Цегер.

- Цегер није претерано озбиљна особа, поготово када је реч о послу. Труди се да поштује формалности које се од њега захтевају, али више се труди да се бави личним пословима. Цегер се зове зато што су и Мацан и Цегер склони шверцу. Доносили су са разних дестинација разне ствари, а Цегер може доста да понесе. Мој лик има тенденцију да се жени, и да то једнако неозбиљно схвата као и остатак живота. Оженио сам се више пута, не знам да ли о томе смем да причам. Вероватно не смем - уз осмех говори Дошло и додаје да Цегер заправо и није преварант, већ да је само збуњен својим постојањем.

Поред поменутих стјуарда Мацана и Цегера, главни ликови су капетан Аца (Ненад Стојменовић), копилот Гокси (Марјан Тодоровић), персерка Дана (Бојана Ковачевић Гајин), стјуардесе Медена (Јелена Ракочевић) и Нина (Марија Бабић), механичари Миле (Милош Ђорђевић) и Крца (Тони Михајловски).

- Сви су стјуарди помало сујетни, а поготово у женској посади постоји жеља за доминацијом. Ја сам најмлађа, њима не одговара што сам нова, млада, а мени не одговара што имају искуства и можда су боље у послу. Персерка Дана је доминантна, поставља критеријуме и једина је којој се посада потчињава. Иако је главна, има слабости које користимо у тој игри - прича нам Марија Бабић. - Моја јунакиња Нина је девојка жељна новца, ту је само у пролазу да би дошла до људи који су на високој нози. Дрчна је, опасна, навалентна, заводница, а ја сам се трудила да пронађем нешто што није на прву лопту - да откријем да је рањива, да уме да пати, да је нежна и суптилна, а у исто време са штитом.

Односи сталне посаде, наставља Марија Бабић, већ су виђени, а- сваки гостујући лик и сваки путник доносе нову динамику.

- На малом простору може да се изнесе много тога. Драмске сцене се дешавају не само док смо у економској класи, односно када смо са људима, пословни и званични, већ се најзанимљивије интриге одвијају изван домашаја путника.

У сцени којој је екипа нашег листа присуствовала, једна јунакиња посебно се истакла и заслужила похвалу новог персера Мацана. То је Весна Медић, звана Медена, коју тумачи Јелена Ракочевић.

- И док сам читала сценарио, наглас сам се смејала. Открићемо публици свет униформисаних лица у авио-саобраћају, правила по којима функционише њихов свет, али и њихове несташлуке и љубавне згоде. Једна анегдота ми је оставила највећи утисак зато што ми је оставила и модрице на телу. Требало је да нешто покупим, и да то падне, међутим уместо тога сам ја случајно пала. Сви су мислили да сам то урадила намерно, и нико се није померио, а ја сам се стварно "разбила". Остало је забележено камером, и тако ће ући у серију - закључује Ракочевић.

Међу бројним гостујућим глумцима биће Бојан Кривокапић, Матеа Милосављевић, Мина Совтић, Митра Младеновић, Душан Радовић, Теодора Бјелица, Лука Рацо, Ђорђе Стојковић, Бранко Перишић, Маја Шуша, Милутин Мима Караџић, као и познате личности Срђан Гојковић Гиле, Кристина Кија Коцкар, Гоца Тржан...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)