ЕДУКАЦИЈА, РАДИОНИЦЕ, ИЗЛОЖБА И ДОДЕЛА НАГРАДА: Усвојен програм манифестације "Златни пуж"

Ј. С.

08. 06. 2021. у 22:59

НА састанку Организационог одбора манифестације „Златни пуж 2021“, којом је председавала заменица градоначелника Зорица Јовић, усвојен је програм овогодишњег, 7. Светског дечјег фестивала анимираног филма.

ЕДУКАЦИЈА, РАДИОНИЦЕ, ИЗЛОЖБА И ДОДЕЛА НАГРАДА: Усвојен програм манифестације Златни пуж

Фото: Ј. С.

Како је планирано „Златни пуж 2021“ биће одржан од 13. до 17. септембра. По речима директора ЈУ Школа анимираног филма, Мирослава Ђерића, предвиђене су пројекције филмова у две категорије у такмичарској селекцији, пројекције у информативној селекцији, као и пројекције анимираних филмова као пратећег програма фестивала, који нису уврштени у званични или информативни програм. Такође, током фестивала биће приказан и један документарни филм у трајању од десетак минута. Учесници фестивала биће у прилици да прођу и одређену едукацију и стекну нова знања из области анимације, као и радионицу у оквиру које ће и сами направити један филм у трајању до три минуте.

У плану је и изложба цртежа или фотографија из архиве ЈУ „ШАФ“. Како се чуло, до сада је пристигло више од 1.500 филмова из 87 земаља света, што говори о рејтингу фестивала на светском нивоу. Филмове који буду прошли селекцију оцењиваће стручни жири у саставу Никола Мајдак - млађи, Кузман Кузмановски и Нитин Донде. Као и иначе најбоља остварења у две категорије биће награђена златним, сребрним и бронзаним пужем, затим је предвиђена и награда Никола Мајдак за камеру, као и Гранд приx фестивала.

Треба нагласити да ће реализација фестивала зависити од тренутне епидемиолошке ситуације, као и да ће се током трајања програма поштовати све противпандемијске мере које у том тренутку буду биле на снази.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)