ОПЕРА "БАСТИЈЕН И БАСТИЈЕНА" У ГРАЧАНИЦИ: У оквиру Видовданских свечаности гостује ансамбл Народног позоришта из Београда

В.В.С.

04. 06. 2021. у 15:39

У ОКВИРУ Видовданских свечаности овога месеца у Грачаници, Народно позориште из Београда гостоваће, у недељу, 6.јуна, са једночином опером Волфганга Амадеуса Моцарта "Бастијен Бастијена".

ОПЕРА БАСТИЈЕН И БАСТИЈЕНА У ГРАЧАНИЦИ: У оквиру Видовданских свечаности гостује ансамбл Народног позоришта из Београда

Народно позориште

Интерактивна оперска представа за децу и младе "Бастијен и Бастијена" биће одржана у Дому културе у Грачаници, под диригентском управом Стефана Зекића и у режији Ане Григоровић. Солисти Синиша Радин (Бастијен), Милица Дамјанац (Бастијена), Милош Шљивић (Kолас), и глумица Бојана Бамбић (Kолина).

У представи учествују и чланови Оркестра Опере Народног позоришта - прва виолина Едит Македонска, друга виолина Светлана Драгићевић, виола Мирко Црнојевић, виолончело Синиша Јовановић, обоа Марија Лазић, клавир Нада Матијевић. Сценограф је Јасна Сарамандић,а костимограф Катарина Грчић Николић,

Како наводе и националном театру, овим гостовањем Народно позориште подстиче развој нове младе позоришне публике на територији Косова и Метохије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)