КРАЈ НАЈВЕЋЕ КРАЂЕ У ИСТОРИЈИ: Пета и последња сезона "Куће од папира" стиже ускоро на "Нетфликс"

Јл. Б.

06. 06. 2021. у 11:37

ШПАНСКА акциона крими-драма "Кућа од папира", аутора Алекса Пине, једна је од најпопуларнијих у свету и најгледанија серија свих времена у САД настала ван енглеског говорног подручја. Прва сезона емитована је 2017. на шпанској ТВ мрежи Антена 3, а право чудо десило се када је права на наставак снимања преузела стриминг платфофма "Нетфликс".

КРАЈ НАЈВЕЋЕ КРАЂЕ У ИСТОРИЈИ: Пета и последња сезона Куће од папира стиже ускоро на Нетфликс

Фото IMDb

Прошле године, током карантина, "Кућа од папира" срушила је рекорде гледаности које су годинама држали хит серијали као што су "Игра престола", "Западни свет", "Окружен мртвима"...

После драматичног завршетка четврте сезоне, многи обожаваоци су се питали шта ће бити у будућности и нестрпљиво чекали пету, уједно и последњу, која је снимана током лета и јесени 2020. "Нетфликс" је све њих изненадио недавном објавом да ће првих пет епизода имати премијеру 3. септембра, док ће осталих пет бити доступно од 3. децембра.

Према писању страних медија, први део наставка биће агресиван и оставиће утисак финиша сезоне, а други део ће се бавити емоцијама и емотивним статусима ликова. Аутор и редитељ Алекс Пина обећава да ће последња сезона бити "епска и екстремна" и да ће приказати како се група пљачкаша, окупљена око Професора (Алваро Морте), раздваја.

- Провели смо скоро годину дана размишљајући о томе како да разбијемо банду и како да њеног вођу, Професора, доведемо у безизлазну ситуацију, која ће бити неповратна и за многе друге ликове. Резултат је пети део "Куће од папира" који ће досегнути дивље и узбудљиве нивое - најавио је Пина, који је режирао и серију "Породица Серано".

У "фотофинишу" четврте сезоне пљачкаши су затворени у Шпанској банци више од 100 сати. Захваљујући Професоровом генијалном маневру, успевају да побегну, али без Најроби (Алба Флорес) која гине. Из притвора извлаче и Ракел Муриљо, звану Лисабон (Ицијар Итуњо), а тренутак тријумфа поткопава бивша полицијска инспекторка Алисија Сијера (Наџба Нимри) која се појавила у Професоровом скровишту.

У последњој сцени, судбина Професора је неизвесна јер Алисија држи пиштољ уперен у његову главу. Али, она је у проблему са законом и недоречено је хоће ли Алисија убити или се придружити Професору. Како пише у синопсису "Нетфликса", банда је у тешкој позицији из које заиста не може да изађе. Професор по први пут нема план за бекство. Таман када се чини да ништа не може поћи по још већем злу, на сцену ступа непријатељ много моћнији од било ког с којим се група суочила - војска. Крај највеће крађе у историји полако се ближи, а оно што је почело као пљачка претвориће се у рат.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

СРБИН ИЗНЕДРИО СВЕТСКУ МИСТЕРИЈУ! Какво ово чудо Новак Ђоковић има на Ролан Гаросу?! (ФОТО / ВИДЕО)