ЕКСКЛУЗИВНО Перл Чанда, нова звезда серије "Рат светова": Разарање је урезано у наш ДНК

НИКОЛА ДРАЖОВИЋ

05. 06. 2021. у 15:46

МАДА је уз колегу Таја Тенанта, један од најмлађих чланова глумачке поставе научнофантастичне серије "Рат светова", која се после двогодишње паузе прошлог петка, од 21.00, с другом сезоном вратио на Фокс канал, британска глумица Перл Чанда у популарну СФ драму доноси велики преокрет.

ЕКСКЛУЗИВНО  Перл Чанда, нова звезда серије Рат светова: Разарање је урезано у наш ДНК

Фото Фокс /IMDb

После инвазије која је нашу планету ставила у руке ванземаљаца, а људе учинила уљезима у сопственом дому, њена Зое, биће трачак светлости који је прекрио Земљу. У ексклузивном интервјуу за "ТВ новости", Перл нам открива како то изгледа посматрати смак света - из првог реда.

- Срећа па се за армагедон седишта не резервишу унапред (смех). Све то судбина среди - у духовитом тону започиње разговор млада глумица, истичући да јој је велика част што се придружила екипи популарне серије, додајући да је велики љубитељ научне фантастике. - Роман Х. Џ. Велса на ком је заснована серија један ми је од омиљених. За разлику од сличног ТВ штива чини ми се да ова серија има реалнији и људскији приступ теми као што је напад ванземаљаца на Земљу. То није само прича о странцима са другог света који освајају наш. Ово је и филозофија човека у малом. Истраживање човека као живог бића. Докле смо у нашем напретку стигли, и да ли смо имало одмакли од почетка.

* Ко је Зое? По чему је она толико другачија у односу на друге јунаке серије?

- Не доживљавам је као другачију. Попут свих људи на планети у ситуацији у којој се нашло човечанство, и она је платила свој део губитака, туге и патње. То је оно што је скројило њену личност, и што ће она показати у предстојећих осам епизода серије. Зое је попут осталих слаба, рањива и препуна сумњи и страхова, али све то пада у други план пред глобалном претњом. Када се човек суочи с том крајњом опасношћу, када је на коцки последње што има, а то је његов голи живот, тек тада схвати од чега је направљен, и на шта је спреман. Екстреми су ти који брусе личност.

* Ипак, Зое је слика оне друге, лепше стране људског бића. Барем се то може наслутити из описа вашег лика у серији?

- У другој сезони улога моје јунакиње је да човечанству донесе наду. Она представља онај трачак светлости за све људе на свету. Зое је вођа отпора и на њој је задатак да поведе преживеле у борбу за оно што нам је остало од живота. Међутим, треба имати у виду да се друга сезона наставља шест месеци после догађаја из прве. Сви ликови у серији суочени су са великим губицима. Иста судбина задесила је и Зое. Нико не зна колико је неког скривеног беса, очаја и горчине утицало на то да она пре него што је постала тај пламичак наде сагори у неким лудачким ватрама таме, које су претиле да у потпуности угасе све оно што је некада била. И то је оно што ми се највише допада у овој серији. Ово није само још једна прича о сукобу ванземаљаца и људи. То је анализа свега оног што јесмо. Из те позиције не бих рекла да је Зое слика лепше стране човека, јер су та два лица нераскидиво повезана. У нашем пепелу увек тражимо искре које ће запалити нову ватру.

Фото Фокс /IMDb

* Шта вам је био највећи изазов током рада на овој серији?

- Пре свега чињеница да од почетка нисам била део ове приче. Међутим, није ми дуго требало да се уиграм у радњу и лик, јер сам погледала прву сезону, а и свако од нас је бар једном у животу размишљао о томе како би могао да изгледа тај сусрет са неком напреднијом врстом. Мало више времена требало ми је да се привикнем на Зое. Ово је, ипак, први пут да ми је припала част да спасавам свет (смех).

* И шта је за једног вођу отпора важнија особина - да научи да предводи или да барата оружјем?

- Ако сте вођа, дефинитивно је важније да имате умеће да поведете за собом све те различите људе и да својом личношћу уједините њихове. Оно што ми је било најзанимљивије у формирању мог лика јесте то како је Зое у ствари морала да пронађе начин да људе претвори у војнике. Јер, међу те две категорије велика је разлика. Код људи основна црта је њихов карактер. То да ли су уплашени, слаби, сујетни, тужни и гладни... Војнике разликујете, међутим, само према томе да ли су према својим способностима добри или лоши. У ситуацији коју имамо у серији "Рат светова", јединице отпора које предводи Зое састављене су од обичних људи које је једна велика несрећа приморала да у тренутку забораве ко су били и да постану најбоља верзија себе.

Фото Фокс /IMDb

* Како сте ви замишљали "Рат светова"? Да ли се инвазија из серије уклапа у ваше слике ток коначног сукоба?

- Сматрам да на планети не постоји особа која није размишљала о томе или која није погледала барем један филм на ову тему. Нема ту неке велике филозофије. Рат је увек рат. Чини ми се да су све наше идеје о том тренутку базиране на људској перцепцији инвазије. Све инвазије већих сила на мање и слабије у историји човечанства завршавале су освајањем и крвавим обрачуном. Разарање је урезано у наш ДНК. Међутим, увек гајим наду да у универзуму има напреднијих врста од ове наше и да није свима једини циљ уништење и истребљење. Можда се наш први сусрет са ванземаљцима не заврши инвазијом која ће нам донети крај, већ нови почетак. Надам се да ће нас посетити неко ко ће донети зрно мудрости и мира у овај наш луди свет.

САМОЋА ЧОВЕКА У ВЕЛИКОМ СВЕТУ

* КОЛИКО је ситуација са короном утицала на снимање друге сезоне?

- Није много. "Рат светова" био је као створен за ситуацију која нас је задесила протекле године. Наши јунаци у серији углавном су сами усред ничега. Са те стране било је веома лако и комотно радити на овој серији. Међутим, управо та подударност ове две теме - инвазије ванземаљаца и пандемије вируса корона, а којима је заједничка била самоћа човека у великом свету, оно је што је све нас натерало да се запитамо да ли је напад већ почео? И да ли нам већа опасност прети из свемира или од ванземаљаца који већ живе на нашој планети, а о којима не знамо ништа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)