МОЦАРТ И ХАЈДНЕ НА ДАР: Бесплатан концерт на Коларцу

Novosti online

31. 05. 2021. у 21:59

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је вечерас концерту Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”, који је одржан у Великој дворани Коларчеве задужбине. Концерт под називом „Будимо одговорни, слушајмо класику“ чувени ансамбл даровао је, уз бесплатан улаз, грађанима.

МОЦАРТ И ХАЈДНЕ НА ДАР: Бесплатан концерт на Коларцу

Фото: МО Одбране

На програму концерта били су Моцартова Ноћна серенада бр. 6, K.239, Де-дур, и Концерт за флауту и оркестар бр.1, К.313, Ге-дур, те Хајднова Симфонија бр.45, фис-мол. Наступили су солисти из оркестра Уметничког ансамбла „Станислав Бинички” - Даница Илић, флаута, Урош Кованџић, виолина, Наташа Милошевић, виолина, Слободан Павловић, виола, и Александар Лучић, контрабас. Оркестром је дириговала маестрална Катарина Божић.

Фото: МО Одбране

 

Публика у Великој дворани Коларчеве задужбине испуњене до последњег места, уз поштовање епидемиолошких мера, бурним аплаузом наградила је све изведене композиције изузетно надахнутих музичара и младе диригенткиње. Необична синергија уметника жељних наступа и публике којој недостаје квалитетна класика, обојила је ово вече Моцарта и Хајдна.

За вечерашњи концерт из циклуса „Одабрали смо за вас“ посвећен епохи класицизма, за који су се бесплатне улазнице могле преузети од недеље на билетарници, владало је огромно интересовање публике. Будући да су на снази и даље епидемиолошке мере које ограничавају број посетилаца у концертним дворанама, велики број љубитеља класичне музике, на жалост, остао је без улазнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОЗОРИШНА КРИТИКА - СЛОЖЕНА АВАНТУРА ЖИВОТА УДВОЈЕ: Данкан Мекмилан - Плућа. Редитељ Иван Вуковић. Мадленианум и Марадор