КАМЕРЕ У РЕСТОРАНУ НИСУ РАДИЛЕ: Смрт Алексе Стојменовића (25) још мистерија, сведоци кажу - помодрео је, покушали смо да му извучемо језик!

Ј. ЋОСИН

19. 05. 2021. у 09:00

НИ након што су саслушани гости, али и младићи који се се у недељу око 20 сати потукли на прослави 18. рођендана у једној алексиначкој кафани, још није познато шта је било кобно по живот Алексе Стојменовића (25), који је без свести пронађен испред локала, а само неколико сати касније преминуо у Клиничком центру Ниш.

КАМЕРЕ У РЕСТОРАНУ НИСУ РАДИЛЕ: Смрт Алексе Стојменовића (25) још мистерија, сведоци кажу - помодрео је, покушали смо да му извучемо језик!

Фото: Ј. Ћосин/Инстаграм

Читав случај још се испитује, а према нашим сазнањима, сигурносне камере у ресторану не раде, па се, у ишчекивању резултата обдукције, истрага базира на изјавама сведока и актера туче.

У Основном јавном тужилаштву у Алексинцу кажу да је одмах дат налог да се изврши обдукција и да полиција прикупи обавештења од присутних.

- Десила се туча на тераси угоститељског објекта у којем је било славље. На лицу места затечен је Алекса Стојменовић без свести и без видљивих повреда. Према налазу лекара, он је имао крварење у синусном каналу на челу, па је дат налог да се обави обдукција. Полицији је дат налог да се утврди ко је све учествовао у тучи и на који начин је дошло до пада Стојменовића. Тек по добијању свих налаза, моћи ће да се квалификује догађај и кривично дело ако га је било, односно да се утврди да ли је смрт била насилна или не - кажу у Основном јавном тужилаштву у Алексинцу.

НИКО ГА НИЈЕ ШУТИРАО

ОЧЕВИДАЦ каже да Алекса на телу није имао трагова крви и да ни сам не зна шта је могао да буде узрок његовог пада, а затим и смрти.

- Нисмо видели да га је ико шутирао, а да ли је ударен нечим, или је у том комешању када је пришао да раздвоји момке гурнут, па је пао и ударио главом о степеник, не знам. Глава му је била на супротној страни од степеника. Ови момци који су се тукли, били су пијани и ко зна да ли се уопште сећају шта су радили - испричао је овај младић који је желео да остане анониман.

Очевидац, који је међу првима пришао да помогне Алекси, а који је желео да остане анониман, каже да не зна шта је претходило свему, али да се сећа да је младић лежао без свести, модар у лицу.

ПРОТЕСТ

СТОТИНАК Алексинчана окупило се јуче испред Дома културе у овом граду како би подржало откривање виновника догађаја у ком је трагично настрадао Алекса Стојменовић. План је да се и наредних дана млади окупљају са истим циљем. Није било говорника нити су изнети неки захтеви, а поред слике страдалог младића, постављене код билборда испред Дома културе, многи су запалили свеће и положили цвеће.

- Био сам на тераси када сам чуо комешање између две групе младића, једни су били старији, око 25 година, а ови други нешто млађи. Све се је одвијало веома брзо. Галама, свађа, туча...само у једном тренутку видимо Алексу како лежи на тераси испред ресторана. Пришли смо му, дечко је у тренутку помодрео. Пробали смо да му извучемо језик. Звали смо Хитну помоћ, али нису имали возило. Онда смо почели приватно да зовемо лекаре, које смо знали, па је на срећу дошла докторка која је била у близини. Она је пробала да га реанимира, али све је то дуго трајало. Сада се питам да ли бисмо му више помогли да смо га сами одвезли у болницу - прича нам овај очевидац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)