ЧЕКАО ЈЕ ДА ПОЂЕ НА ПОСАО, ПА ПУЦАО У ЊУ: Сахрањена Ана коју је убио бивши партнер - љубоморни полицајац се убио након злочина

Б. ПУЗОВИЋ

18. 05. 2021. у 21:31

АНА Илић, коју је бивши партнер - полицајац убио у понедељак ујутру, сахрањена је на Новом гробљу у Ваљеву.

ЧЕКАО ЈЕ ДА ПОЂЕ НА ПОСАО, ПА ПУЦАО У ЊУ: Сахрањена Ана коју је убио бивши партнер - љубоморни полицајац се убио након злочина

Фото: Б: Пузовић

Тело њеног бившег партнера, суспендованог полицајца из Ваљева М. М. (52), полиција је после интензивне пограге пронашла на полигону на Петом пуку, у насељу Пети пук. Управо у том делу Ваљева он је убио Ану, испред зграде у којој је живела, у тренутку када је полазила на посао у фабрику расхладних уређаја "Горење".

Анина мајка, сломљена болом због убиства ћерке, ништа није могла да каже о трагедији која ју је задесила. У тренутку убиства, Анин син спавао је са баком у стану.

Ана је бившег партнера у фебруару пријавила за прогањање.

У саопштењу Полицијске управе у Ваљеву наводи се да је тада Марко М. био ухапшен, одузети су му оружје, службена легитимација и значка, након чега је спроведен на саслушање у Основно јавно тужилаштво. Пресудом Основног суда у Ваљеву, он је правоснажно осуђен на пет месеци затвора, условно на три године. Изречено му је и три године забране комуникације и приближавања Ани Илић на удаљености мањој од 100 метара. Полицијска управа је против Марка М. покренула дисциплински поступак и удаљен је с посла.

НИЈЕ ПРВИ СЛУЧАЈ УБИСТВА

ВАЉЕВО је 2009. године потресла трагедија, када је полицајац Горан Симић (31), запослен у Полицијској станици у Пецкој код Осечине, такође хицима из пиштоља убио своју бившу девојку Весну Марјановић (24), фризерку у граду на Колубари. Симић је побегао, а после интензивне потраге пронађен је мртав у свом аутомобилу, у шумарку недалеко од Ваљева. Поред њега је био службени пиштољ, којим је себи пресудио хицем у слепоочницу. Весни је дуже време упућивао озбиљне претње када је одбила да се уда за њега, јер је инсистирао да се после венчања преселе у његово родно село Гуњаке код Осечине.

- Очигледно, знао је Анино кретање, па је чекао да она пође на посао, у прву смену, у фабрику расхладних уређаја "Горење" у Ваљеву, а чим је изашла из зграде, у којој је неколико претходних месеци становала, усмртио ју је хицем из пиштоља и хладнокрвно се удаљио у непознатом правцу - каже добро упућени извор из истраге. - Ана је њега први пут за прогањање пријавила крајем 2019. године, па му је суд и тада изрекао меру забране приласка. У фебруару ове године, поново га је пријавила за прогањање, али и за физичке повреде. Полицајац је, међутим, са правосудним органима склопио споразум о признању кривице и осуђен је условно.

Фото: Приватна архива

Незванично сазнајемо да су против полицајца Марка М. вођени и дисциплински поступци наводно за прекорачење овлашћења на послу. Одмах после убиства Ане Илић, полиција је у потрази за осумњиченим проверила све адресе на којима се обично налазио, али није пронађен. За њим је званично била расписана и полицијска потрага.

НАСИЉЕ

ПОВОДОМ обележавања Националног дана сећања на жене жртве насиља, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања истиче да ће борба против насиља над женама, као и сваког вида насиља, и у наредном периоду остати један од приоритета рада Владе Србије. Министарство апелује на све жене које су жртве било ког облика насиља да то пријаве надлежним институцијама или да помоћ потраже преко Националне СОС линије - 0800-222-003.

- Искључиво његова патолошка опседнутост Аном разлог је што се одлучио да повуче окидач пиштоља - каже наш извор. - Ана је прекидала емотивну везу с њим, нарочито је то било озбиљно после њене пријаве за насиље. Међутим, колико знамо, они су неколико пута раскидали, па се мирили. Упркос свему, Ана није сматрала да јој је од њега била угрожена безбедност, али се, нажалост, преварила. Напослетку, он је пресудио себи...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)