ЗВИЦЕР ЛОЦИРАН У ЈУЖНОЈ АМЕРИЦИ: Српски оперативци на трагу наводном вођи "Кавачког клана"

Е. Х.

17. 05. 2021. у 08:00

БЕЗБЕДНОСНЕ службе региона, предвођене српским оперативцима из МУП и БИА, лоцирале су Радоја Звицера, наводног вођу "кавачког клана", у једној од земаља Јужне Америке.

ЗВИЦЕР ЛОЦИРАН У ЈУЖНОЈ АМЕРИЦИ: Српски оперативци на трагу наводном вођи Кавачког клана

Фото: МУП

Како "Новости" сазнају, он непрестано мења боравиште, па чак и државе овог дела света, како би умакао потери, али му полиција практично дише за вратом.

Преко националних бироа Интерпола даноноћно се размењују информације, јер је за овим Которанином наша земља расписала међународну "црвену потерницу", а у међувремену се у потрагу за њим укључила и Црна Гора.

- За кретање по Латинској Америци користи лажна документа али га и чувају тамошњи нарко-босови - наводи извор "Новости".

- Према информацијама којима располажемо има фалсификована документа Северне Македоније, Хрватске и Украјине. Без обзира на везе са кокаинским картелима, његово хапшење је питање дана.

ЗАПЛЕНА Арсенал оружја пронађеног у бункерима криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, Фото МУП

Звицер је према оперативним сазнањима европских полиција, један од главних снабдевача кокаином на Старом континенту. Кријумчарски ланац на чијем је челу један је од најуходанијих и све доскора, захваљујући везама у појединим полицијама, најзаштићенијих.

Истрага која је у Србији покренута против криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића дошла је до сазнања да су они не само део овог шверцерског ланца, већ да је њихов вођа управо овај Кавчанин. Не само да су трговали наркотицима већ су по Звицеровом налогу убијали и супарнике.

- Нека од најмонструознијих зверстава починили су по директом налогу Радоја Звицера - истиче нас саговорник.

- Да би му показали лојалност, организовали су и починили бројне ликвидације у региону, али и широм Европе. Посебно је монструозан начин на који су уклањали доказе у кући смрти у Ритопеку.

Полиција је у штек-викендици надомак Београда недавно пронашла арсенал оружја, али и индустријску машину за млевење меса и костију. Вештачењем су у њој идентификовани људски биолошки трагови. Пронађени су и алат, као и гумена одела и обућа, које су припадници групе користили како би се отарасили тела својих жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)