КИЋА ЏЕЛАТА УПОЗНАО У ЗАТВОРУ: Нови детаљи из истраге о ликвидацији Љубомира Марковића 1. новембра 2019. године на Врачару

Е. Х.

14. 05. 2021. у 21:34

НЕКАДАШЊИ вођа навијачке групе Партизана "Алкатраз" Љубомир Марковић Кића (39) свог џелата упознао је током издржавања казне за убиство француског навијача Бриса Татона, сазнају "Новости". Осумњичени за његову ликвидацију у исто време био је у КПЗ "Забела", код Пожаревца и кобне вечери 1.новембра 2019. године Марковић га је препознао и знао је зашто је ту.

КИЋА ЏЕЛАТА УПОЗНАО У ЗАТВОРУ: Нови детаљи из истраге о ликвидацији Љубомира Марковића 1. новембра 2019. године на Врачару

Фото Танјуг

Према оперативним полицијским сазнањима, осумњичени за Марковићево убиство у пожаревачком Казнено-поправном заводу издржавао је казну за тешко кривично дело. Он и Марковић знали су се одраније, још са трибина. Злочинац је, према резултатима из истраге, био близак са Вељком Беливуком и Марком Миљковићем и сумња се да је по њиховом налогу и убио Марковића.

Са издржавања казне Марковић је изашао 2017. године. Убијен је испред спортских балона за фудбал у Улици Грчића Миленка у Београду. Егзекутор са навученом капуљачом на глави пришао му је и почео да пуца на њега док је чекао да пређе улицу. Појурио га је и пуцао у њега осам пута, на крају и оверио. Жртва је погођена са пет метака, а ликвидацију је снимило неколико околних камера.

Многи су мотив за Марковићево убиство видели у борби за превласт на јужној трибини. Марковић је, наводно, по изласку са робије, био незадовољан стањем међу фракцијама Партизанових навијача, њиховим сукобима и поделама. Како је имао углед међу њима, одлучио је да направи нову фракцију, да од других група преузима чланове, и формира нову екипу. Месецима пре него што су га убили, разговарао је са појединим вођама фракција и направили су план о преузимању јужне трибине.

- Кића је био неприкосновени лидер, многи навијачи су га ценили и волели, и сви су већ видели њега код "шипке" на јужној трибини - наводи наш извор из истраге. - То је засметало Беливуку, а Миљковић је био тај који је "доливао" уље на ватру. Марковић се чувао и није наседао на "форе" да се нађу и реше ситуацију. Нису могли другачије да му приђу него да пошаљу неког од својих да га убије.

НЕДОСТАЈУ ЈОШ НЕКА ВЕШТАЧЕЊА

Истрага о убиству Љубомира Марковића Киће је при крају и недостају још нека вештачења да се цела прича заокружи. По свему судећи и овај злочин ће се наћи у проширењу истраге против криминалне екипе Беливука и Миљковића. Поступак против њих води се у Тужилаштву за организовани криминал (ТОК), од 4. фебруара ове године, када су њих двојица ухапшена као и још двадесетак припадника групе. Они су, засада, осумњичени за три ликвидације, а припадници МУП Србије и БИА прикупљају доказе за још толико.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)