НА ДАН СЛАВЕ ПРЕБАЧЕН У ЗАТВОР У КОСОВСКУ МИТРОВИЦУ: Двадесет и девет месеци није изашао из притвора

Д. З.

08. 05. 2021. у 10:36

НЕДЕЉКО Спасојевић, један од осумњичених за убиство лидера Г.И.СДП Оливера Ивановића пребачен је из Притворског центра у Гњилану у затвор у Косовској Митровици.

НА ДАН СЛАВЕ ПРЕБАЧЕН У ЗАТВОР У КОСОВСКУ МИТРОВИЦУ: Двадесет и девет месеци није изашао из притвора

Фото АП

Спасојевић је према речима његове супруге Јелене пребачен у Косовску Митровицу после 29 месеци колико је провео у притвору у Подујеву и Гињлану.

-Ускоро 23 маја, навршава се пуних 29 месеци од када је мој супруг у противору без икаквих доказа.И све да је заиста починио неко кривично дело већ би одслужио казну-прича револтирано Јелена која истиче да јој је вест о пребацивању супруга из Гњилана у Косовску Митровицу саопштио затворски чувар али да јој се супруг још увек није јавио.

-Када већ није на слободи нама значи и то што нам је ближе, јер ћем моћи лакше да га посећујемо.Јер осим безбедносних ризика , одласци у посете у затвору у Гњилану изискивали су знатна финансијске трошкове што нам је био додатни проблем-истиче Јелена за наш лист и додаје да је Недељко пребачен у затвор у Косвској Митровици на дан породичне славе.Спасојевић којег оптужница терети за наводно учешће у убиству Оливера Ивановића, прва три месеца налазио се у затвору високог ризика у Подујеву а потом у Затворској јединици у Гњилану.

-До сада ни једном није изашао из притвора, током којег су му преминули и отац и мајка.Умрли су од бриге за сином иако су и једно и друго имали по 65 година живота -огорчена је Јелена док наглашава да њеном супругу нису одобрили да дође на сахрану ни оцу ни мајци.Иначе, Специјално тужилаштво Косова је почетком децембра 2019. подигло прву оптужницу против шесторо Срба за наводно учествовање у убиству Оливера Ивановића. Одлуком Апелационог суда у Приштини у септембру 2020, оптужница у овом предмету враћена је Тужилаштву на исправку, а након исправке је у новембру прошле године подигнута трећа верзија оптужнице по којој би требало ускоро да почне суђење оптуженима.Иначе, лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године, испред седишта своје странке у Северној Митровици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)