ДАНИМА ГА МУЧИЛИ И САКАТИЛИ: Група Беливука и Миљковића је Цетињанина М. Р. (31) отела и убила у једној страној држави

Е. Х.

05. 05. 2021. у 09:30

СЛИКЕ масакрирања и сакаћења високопозиционираног члана "шкаљарског клана" М. Р. (31) из Црне Горе слате су његовој мајци на мобилни телефон, сазнају "Новости". Мучење овог Цетињанина трајало је данима, а онда је убијен. Према оперативним подацима српских безбедносних служби, иза овог злочина стоје Вељко Беливук и Марко Миљковић, осумњичени челници београдске криминалне групе, који су ово урадили по налогу "кавчанина" Радоја Звицера, њиховог истинског вође.

ДАНИМА ГА МУЧИЛИ И САКАТИЛИ: Група Беливука и Миљковића је Цетињанина М. Р. (31) отела и убила у једној страној држави

Вељко Беливук и Радоје Звицер

Оперативна сазнања говоре да је млади Цетињанин лоциран у једној страној земљи, а да су Беливук и Миљковић до њега дошли на основу упутства Радоја Звицера, који је у то време боравио у Украјини.

О овоме је пре неколико дана говорио и председник Србије Александар Вучић:

- Они су много, много, много људи побили. Могу да вам откријем да су мајци једног од убијених слали слике масакрираног и осакаћеног сина. Да имате у виду о каквим је монструмима реч!

М. Р. се, пре нестанка, извесно време крио, јер су за њим трагали, како црногорска полиција, тако и припадници "кавачког клана". Верује се да је Звицер преко својих веза, како у црногорској, тако и српској полицији, дошао до података где је овај Цетињанин. Тада је "у помоћ" позвао своју испоставу у Београду - Беливука и Миљковића.

- Према оперативним сазнањима, њих двојица и њихови најближи сарадници су отпутовали у ту земљу - наводи наш извор близак истрази. - Неко је или издао М. Р. или су га на неки начин намамили, углавном успели су да га киднапују. Његова, као и агонија мајке којој су слали монструозне фотографије, трајала је данима. Онда су га убили. Сада са партнерском службом те земље трагамо за његовим остацима.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин јуче је изнео више детаља о томе како је функционисала Беливукова и Миљковићева криминална група и о каквим је монструмима реч. Они се нису либили да убију и своје сараднике и "војнике" уколико би проценили да би могли да их на било који начин угрозе.

Kао пример навео је двојицу припадника, који су раскомадана тела убијених носили да би их бацили у Дунав и том приликом нису искључили мобилне телефоне. Због тога су њихови саборци између себе предлагали да и њих двојица буду убијени, јер их "својом глупошћу сутра могу одати".

Министар је још једном позвао све да не релативизују злочине ове криминалне групе и подвукао да није реч ни о навијачима, ни о политици, нити било чему другом, већ да је реч о убицама спремним да убијају и туђе и своје на најмонструозније начине.

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да ће оптужница против припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића бити подигнута у законском року.

- Тужилац за организовани криминал задовољан је количином и квалитетом доказа који су прикупљени у досадашњем току истраге, а количина доказа који пристижу, изјаве припадника клана, сведока, оштећених почињу да се гомилају, јер се људи ослобађају страха - истакао је министар Вулин.

Беливук, Миљковић и припадници њихове организоване криминалне групе ухапшени су 4. фебруара, а крајем априла притвор им је продужен за још три месеца. Засад им се на терет стављају три отмице и убиства, као и трговина дрогом, прање пара и илегално поседовање оружја. Сумња се да су у викендици смрти у Ритопеку убили Горана Величковића Гоксија, Здравка Радојевића и Милана Љепоју.

Сумња се да су тела комадали, млели у индустријској машини за млевење меса, а потом трагове злочина уништавали киселином. Припадници МУП Србије у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом (БИА), а у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал (ТОК) прикупљају доказе за нове злочине. Према оперативним информацијама, ова група је одговорна за око 40 ликвидација, почињених у региону, али и шире!

ЗНАМО ГДЕ ЈЕ ЗВИЦЕР

ПРЕМА речима министра Александра Вулина, наша земља има информације где се крије Радоје Звицер (на слици), који је прошлог месеца избегао хапшење у Црној Гори. Србија је за њим расписала потерницу, а у току је размена података са партнерским службама како би се ухапсио и изручио нашим правосудним органима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)