ОМИЉЕНО ОРУЖЈЕ СРПСКЕ МАФИЈЕ: Клан Веље Невоље користио на десетине цеви из крвавог арсенала (ВИДЕО)

Novosti online

28. 04. 2021. у 20:30

КЛАН Вељка Беливука користио је четири врсте наоружања у обрачунима са супарницима.

ОМИЉЕНО ОРУЖЈЕ СРПСКЕ МАФИЈЕ: Клан Веље Невоље користио на десетине цеви из крвавог арсенала (ВИДЕО)

Фото Архива

У његовом тајном бункеру у Ритопеку највише је пронађено пиштоља „ЦЗ 99“, аутоматски пиштољ „шкорпион“ и аутомата „хекле“ и „калашњиков“.

Ове четири врсте оружја, српска мафија употребљава већ три деценије.

За обрачуне „један на један“ користили су „ЦЗ 99“, док су у сачекушама увек употребљавани „хеклер“, „шкорпион“ и „калашњиков“. Омиљено оружје „земунског клана“ био је управо – „калашњиков“. Овај аутомат је и највише коришћен у обрачунима.

„ЦЗ99“ је полуаутоматски пиштољ који се од 1989. године производио у Крагујевцу. Направљен је као замена за службени пиштољ „М57“ (популарни „тетејац“) у јединицама полиције и војске. 

„ШКОРПИОН” („Застава М84“)  је аутоматски пиштољ, који се такође производи у Крагујевцу по лицинци чешке фирме „Збројовка“. Намењен је уништавању живе силе у блиској борби. Због својих малих димензија, склопивог кундака, брзине ватре и могућности коришћења пригушивача М84 се користи у специјалним јединицама, као оружје за личну заштиту посада возила али и као оружје безбедносних фирми и телохранитеља.

„ХЕКЛЕР И КОХ“ немачки аутомат спада у лако наоружање специјалних јединица. Врло прецизан, са различитим калибрима, у широкој употреби је био на ратиштима бивше СФРЈ.

„КАЛАШЊИКОВ“ (AK-47) јесте јуришна пушка лака, компактнија, мањег домета, развијен око метка калибра 7,62 милиметра и има могућност одабира паљбе. Она је најраспрострањеније оружје у свету. Модификована верзија производи се у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)