ТРИ ПУТА СИЛОВАО МАЛОЛЕТНУ ПАСТОРКУ: Више јавно тужилаштво у Смедереву подигло оптужницу против С. Б. (38) због злостављања

Ј. ИЛИЋ

20. 04. 2021. у 08:00

ВИШЕ јавно тужилаштво у Смедереву подигло је оптужницу против С. Б. (38) због силовања четрнаестогодишње ћерке његове бивше супруге. Оптужница га терети да је у ноћи између 30. и 31. децембра 2020. године, у једној напуштеној кући у околини села Осипаоница код Смедерева, силовао пасторку чак три пута. Током напаствовања ју је мучио и давио, све време јој говорећи да ће је убити ако га некоме ода, сазнaјемо у Вишем јавном тужилаштву.

ТРИ ПУТА СИЛОВАО МАЛОЛЕТНУ ПАСТОРКУ: Више јавно тужилаштво у Смедереву подигло оптужницу против С. Б. (38) због злостављања

Виши суд и тужилаштво Смедерево / Фото Н. Живановић

С. Б. се те ноћи са пасторком враћао из Пожаревца, где ју је одвео у посету њеној мајци која га је нешто раније оставила, и отишла да живи са другим мушкарцем.

Он је, како се верује, сам понудио девојчици да је поведе мајци, вероватно са намером да жену наговори да му се врати. Она је то одбила. Када се са девојчицом враћао у Смедерево, део пута прешли су пешице, јер нису стигли на воз. Тада ју је силовао.

Девојчица се после напада пожалила сестри, која је силовање пријавила одмах полицији, а С. Б. је, након потраге, ухапшен истог дана. Kрио се у Костолцу, где је и ухапшен.

Упркос претњама, девојчица је све испричала и баки, мајчиној мајци са којом живи и која је њен законски старатељ. Са баком је живела скоро све време док јој је мајка била у браку са С. Б.

Иначе, С. Б. из десетогодишње ванбрачне везе с мајком пасторке има ћерку. Девојчица је стара седам година, и тренутно се налази у хранитељској породици.

Како нам је потврђено у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, С. Б. се терети за продужено кривично дело силовање, за које је запрећена казна затвора у трајању од пет до 15 година.

Како сазнајемо, осумњичени је до сада осуђиван чак пет пута. Осим крађе и напада на службено лице, осуђиван је два пута због насиља у породици.

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНОМ

ОСУМЊИЧЕНИ С. Б. је од хапшења је у притвору. Одлуком Вишег суда у Смедереву, притвор му је у понедељак продужен због опасности од понављања кривичног дела и узнемирења јавности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)