ЕЛЕЗ ПОД ИСТРАГОМ ЗБОГ САРАЂИВАЊА СА БЕЛИВУКОМ И КАВЧАНИМА: Продужен му притвор, сумња се да је чинио најтежа кривична дела

Танјуг

31. 03. 2021. у 12:53

БОСАНСКИ криминалац Дарко Елез под истрагом је због сумње да је сарађивао са криминалној организацији Вељка Беливука, као и црногорског "кавачког клана", поред истраге која се против њега већ води у Босни и Херцеговини којој је након хапшења у Београду изручен 1. марта.

ЕЛЕЗ ПОД ИСТРАГОМ ЗБОГ САРАЂИВАЊА СА БЕЛИВУКОМ И КАВЧАНИМА: Продужен му притвор, сумња се да је чинио најтежа кривична дела

Дарко Елез

Управо из овог разлога босанско тужилаштво за организирани криминал, привредни криминал и корупцију тражило је од Суда БиХ да Елезу продужи притвор за још два месеца.

Ово је први пут да неко тужилаштво потврди да је Елез под истрагом за сарадњу са Беливуком и "кавачким кланом", пошто су до сада медији о томе само незванично писали повезујући га и са највишим функционерима МУП-а Србије.

Беливук, како Марко Миљковић и још 20 осумњичених ухапшени су 4. фебруара због сумње да су починили низ кривичних дела, међу којима су убиства и трговина дрогом, све под велом наничке групе "Принципи".

"Кавачки клан" из Црне Горе, који наводно предводи Радоје Звицер, повезује се са активностима Беливука, као и Елеза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)