ДА СЕ НИСАМ БРАНИО, СИГУРНО БИХ БИО МРТАВ: Саша Здравковић из Ниша тврди да није покушао да убије комшију Добривоја

Ј. Ћ.

27. 03. 2021. у 09:04

НИШЛИЈУ Сашу Здравковић (57) тужилаштво терети да је септембра 2019. покушао да убије Добривоја Н.

ДА СЕ НИСАМ БРАНИО, СИГУРНО БИХ БИО МРТАВ: Саша Здравковић из Ниша тврди да није покушао да убије комшију Добривоја

Фото Архива

Међутим, он тврди да је први нападнут у дворишту своје куће, где је његов комшија улетео са ножем и шипком у рукама. Ко је крив утврдиће, како се нада, суд и тужилаштво.

- Он је мене најпре псовао, гађао камењем, а затим, држећи велики нож у десној, а металну шипку у левој руци, ушао у моје двориште, исекао ме по левом образу, испод ока. Био је пијан, а знам да је проблематичан човек. Да се нисам бранио, убо би ме у главу и вероватно убио. Био сам уплашен, реаговао сам као сваки човек који се налази у смртној опасности. И сада ми прети робија, остаћу без посла, а отац сам троје деце. Да се нисам бранио, био бих мртав - каже, за "Новости", Здравковић.

Његов адвокат Славољуб Милошевић објашњава да је јасно да је Добривоје Н. ушао у Здравковићево двориште, што је, како каже, доказано исказима сведока, а што није негирао ни сам оштећени.

- Он је наоружан металном шипком и ножем, кренуо ка мом клијенту, повредио га и за то постоји медицинска документација. Здравковић се није кретао ка оштећеном, већ је у намери да се одбрани од напада, хватајући га за руке, покушавао да од себе отклони напад - каже Сашин бранилац.

Здравковићу се на терет ставља да је у Кнез Селу покушао да убије Добривоја Н. због сукоба око имовине. Тврди се да га је ударио мотком по глави, а затим га је ножем, који је испао из комшијине руке, убо више пута. Тужилаштво наводи да је Добривоје Н. убоден у стомак и груди, као и да је задобио повреду бутине леве ноге. Након тога је побегао и нож бацио у контејнер у близини ОШ "Мирослав Антић" у Нишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића