НИСМО НИ ЗНАЛИ ДА ЈЕ ТРУДНА, САМА СЕ ПОРОДИЛА: Родитељи ухапшени због сумње да су породили ћерку, па бацили бебу, син тврди другачије

Novosti online

19. 03. 2021. у 19:31

БРАЧНИ пар С. М. (47) и Н. М. (56) из Београда ухапшен је у среду увече због сумње да су породили своју ћерку (16), а потом бебу бацили у корито да умре!

НИСМО НИ ЗНАЛИ ДА ЈЕ ТРУДНА, САМА СЕ ПОРОДИЛА: Родитељи ухапшени због сумње да су породили ћерку, па бацили бебу, син тврди другачије

Foto: TV Pink Printscreen

Према информацијама које поседујемо, они су у дужем временском периоду, од прошле године па до средине марта ове године у нехигијенском насељу на Чукарици на Обреновачком путу занемаривали здраствене потребе своје трудне ћерке (16).

Како сазнајемо, тинејџерка се породила у импровизованој бараци у којој је живела са породицом. Према првим информацијама, њу је породила мајка, која је пупчану врпцу исекла кухињским ножем.

- Мајка и отац девојчицу нису никада одвели код гинеколога да је прегледа иако је била трудна. Када се породила, они су пупчану врпцу пресекли, а новорођенче бацили у корито иза бараке. Дете је било живо, а они су га прекрили картонима и стварима - објашњава извор.

Након што се тинејџерка породила, родитељи су је одвели код лекара. Тамо су, како се  сазнаје, испричали да им се жалила на болове у стомаку и да је прокрварила.

- Негирали су њену трудноћу. Међутим, након прегледа доктори су одмах алармирали полицију која је отишла до бараке у којој су живели породично. Претресом, иза бараке, у кориту открили су новорођенче. Беба је давала знаке живота, али је била у тешком стању. Према проценама лекара, нађена је у последњем тренутку - каже наш саговорник и додаје да је поред корита пронађен нож којим је, како се сумња, пресечена пупчана врпца.

Родитељи тинејџерке ухапшени су по налогу Другог основног тужилаштва због кривичног дела насиље у породици, односно запуштања малолетног лица и непружања помоћи. Њима је одређено задржавање до 48 сати, међутим, након што је полиција прикупила све потребне податке са терена, уз консултацију са Вишим јавним тужилаштвом, они се сада сумњиче и за покушај тешког убиства детета.

- Они се сумњиче за покушај тешког убиства јер су оставили бебу наменски у короту да умре - објашњава наш саговорник.

Нисмо ни знали да је трудна"

Новинари су пронашли кућу где се одигравао порођај. Из неугледне бараке у насељу код Обреновачког пута изашао је тинејџеркин старији брат В. М (19).

Он је негирао да су родитељи породили његову сестру, истичући да нико од њих није ни знао да је она трудна, и да се она сама породила.

- Нико од нас није знао да је трудна. Она је иначе пунија, па смо мислили да се само угојила - прича овај младић.

Како каже, његова сестра је мирна, тиха и повучена.

- Ишла је у школу. Не знамо ни да је имала дечка. Она се сама породила и ножем пресекла пупчану врпцу. Чак је и дете оставила у кориту - прича он и додаје да су сазнали шта се догодило када се пожалила оцу.

- Она се пожалила оцу и рекла му да јој је испала пупчана врпца. Тада смо схватили да је била трудна. Одмах смо је одвели у болницу - каже он.

У болници су од ње сазнали да је дете остало у дворишту.

- Све смо претражили док га нисмо нашли у кориту ја и један полицајац - додаје брат.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)