БЕБУ САКРИЛИ И ПОКРИЛИ КРПАМА: На Чукарици ухапшени С. М. (47) и Н. М. (56) због занемаривања малолетне трудне ћерке

Ј. Д. Љ.

18. 03. 2021. у 20:07

БЕОГРАДСКА полиција ухапсила је у четвртак С. М. (47) и Н. М. (56) због сумње да су извршили кривично дело насиље у породици, односно непружање помоћи и запуштање своје малолетне ћерке (16), која је била трудна и која се породила у импровизованој бараци на Чукарици.

БЕБУ САКРИЛИ И ПОКРИЛИ КРПАМА: На Чукарици ухапшени С. М. (47) и Н. М. (56) због занемаривања малолетне трудне ћерке

Илустрација

Први налази из истраге кажу да су родитељи, који су са ћерком живели у нехигијенском насељу на Обреновачком путу, дуже време занемаривали своје дете, иако су знали да је трудна. Она се породила у једној од импровизованих картонских барака, након чега јој је, како незванично сазнајемо позлило, па је неко од становника овог насеља позвао Хитну помоћ.

Убрзо су на лице места стигли полиција и лекари, који су пронашли новорођену бебу сакривену у једном кориту и прекривену крпама, недалеко од места где се девојчица породила. Полиција је пронашла и нож којим је, како се сумња, пресечена пупчана врпца.

Мајка и беба су одмах збринуте и превезене у ГАК "Народни фронт", где им је указана лекарска помоћ. Према незваничним информацијама, обе су и даље у животној опасности, док су С. М. и Н. М. ухапшени и након задржавања биће саслушани у надлежном тужилаштву.

Сличан догађај десио се крајем децембра прошле године у Обреновцу када је најпре ухапшена Бранка П. (61), која се терети за покушај убиства тек рођеног унучета, девојчице која је срећом пронађена жива у контејнеру у тамошњем насељу Ројковац. Њена ћерка Миља П. (23), која се кришом породила у родитељском стану, након што је хоспитализована, такође се као и њена мајка нашла иза решетака након опоравка, због сумње да је управо она, а не баба покушала да убије своје дете. Истрага треба да утврди која од њих две је починила кривично дело, с обзиром на то да кривицу пребацују једна на другу.

УЗНЕМИРЕНА ЈАВНОСТ

ОБРЕНОВЧАНКАМА, Бранки П. и Миљи. П. Виши суд у Београду који води истрагу против њих, притвор је одредио због сумње да би боравком на слободи могле да понове или доврше започето дело. Такође, притвор им је одређен да не би утицале на сведоке, али пре свега због великог узнемирења јавности до којег је дошло због овог случаја. Очекује се да и за случај бебе са Чукарице надлежни истражни органи донесу сличну, ако не и идентичну одлуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)