ГОРАН ПАПИЋ СУТРА НА САСЛУШАЊУ: Ево колика казна прети бившем заменику начелника СБПОК

Танјуг

09. 03. 2021. у 20:28

БИВШИ заменик начелника Службе за борбу против организованог криминала Горан Папић већ сутра ће бити саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Београду, по чијем је налогу данас ухапшен, речено је у том тужилаштву.

ГОРАН ПАПИЋ СУТРА НА САСЛУШАЊУ: Ево колика казна прети бившем заменику начелника СБПОК

Фото: Принтсцреен

Он се терети да је извршио кривично дело трговина утицајем, прецизирала је портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић.

Како се сумња, Папић је 15. априла 2020. године, користећи свој положај руководиоца у СБПОК-у, посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, односно захтевао од тадашњег руководиоца Полицијске управе за град Београд да се лицу које је сада у притвору, одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето.

Медији су пренели да је у питању возило Марка Миљковића који се заједно са Вељком Беливуком терети да је организатор криминалне групе која се сумничи за убиства, препродају дроге, држање оружја…

Истога дана возило је враћено Миљковићу.

Папић је ухапшен у сарадњи тужилаштва с полицијским службеницима МУП-а Србије.

За кривично дело за које се терети прети му затвор до осам година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (32)

milodrag

10.03.2021. 01:30

Umesto da hapsi on pomaže krimose i zaprećena je kazna do 8 godina a znamo da neće dobiti ni 3 godine. Umesto da bude predviđena a ne zaprećena kazna jer po osnovu slobode demokratije i ljudskih prava niko ne sme da preti pa ni država pa tako treba da bude "predviđena kazna 28 godina a minimalno predviđena 25 godina" jer ipak je on predstavnik države i zakona i koloko je mogao neprimećeno na sitno da "kraducka" državu i pomaže krimose, neprimetno i na sitno i koliko treba loših stvari da uradi da bi se "provalio" visokopozicionirani državni policajac i zbog toga treba kazne uvećati. Nije ista težina prekršaja civila i uniformisanog lica, uniformisano lice treba dobiti duplu kaznu.

Mirka

10.03.2021. 07:13

Свако ко је имао додира са криминалом и то се утврди неће бити поштеђен, одговараће и сносити последице Нијо није јачи од државе.

Mily

10.03.2021. 09:54

Vreme je da svako odgovara za ucinjene prestupe i ugrozavanje zivota predsednika i njegove porodice! Zasticenih vise nema, koliko god pojedinci da su jaki i "nedodirljivi". Ispitati umesnost svakog od njih u nedozvoljene radnje i propisno osuditi!