ДВЕ ЕКИПЕ У РАТУ ЗА ВЕЉИНО МЕСТО: После хапшења Вељка Беливука и Марка Миљковића, многи би хтели да преузму "посао"

Е. Х.

09. 03. 2021. у 08:00

НАЈМАЊЕ две криминалне групе које се наслањају на навијаче, у овом тренутку покушавају да попуне упражњено место после хапшења Вељка Беливука и Марка Миљковића. Како сазнају "Новости", реч је о екипама које предводе Никола В. и Владимир В., и које су у овом тренутку у сукобу.

ДВЕ ЕКИПЕ У РАТУ ЗА ВЕЉИНО МЕСТО: После хапшења Вељка Беливука и Марка Миљковића, многи би хтели да преузму посао

Полиција има сазнања да су Никола В. и Лука Ц. умешани у убиства Стаматовића и Дедовића у Атини

Према подацима безбедносних служби, Никола В. је директно повезан са Беливуком и Миљковићем и оперативна сазнања говоре да је са њима учествовао у неким злочинима.

- Никола В. и његова десна рука Лука Ц. су тренутно ван домашаја полиције, а сумња се да се крију у Шпанији са осталим члановима групе - наводи извор из истраге. - Према неким подацима, њих двојица су, поред још најмање тројице људи, учествовала у пуцњави у Атини када су убијени Игор Дедовић, наводни вођа "шкаљарског клана" и Стеван Стаматовић, његов најближи сарадник.

Поред убистава, оперативна сазнања о овој екипи казују да су део већег ланца за кријумчарење кокаина из Јужне Америке ка Западној Европи, као и то да њима у овом тренутку руководе најближи сарадници Радоја Звицера, наводног вође "кавачког клана". Звицер је био истински шеф Беливука и Миљковића, а после њиховог хапшења, "посао" је пао на Николу В. и Луку Ц.

Поред организовања шверца кокаином, ова група се, према информацијама безбедносних служби региона, на Пиринејском полуострву бави и узгојем марихуане у вештачким условима. Новац зарађен од трговине наркотицима, користе за скривање, али га, као и у ранијем периоду, перу кроз куповину локала, станова и аутомобила.

За разлику од ове екипе, група Владимира В. је тренутно на територији Србије. Скривају се махом у Београду, у штек-становима. Главни им је посао трговина наркотицима, посебно кокаином и хероином. Одраније су у сукобу са Беливуком и Миљковићем. И они су, такође, имали неку врсту заштите од појединаца у државним структурама, посебно у МУП Србије.

- Целу ту мрежу заштите, бар њен врх, сада смо демонтирали - истиче наш саговорник. - Владимир В. је зато сада у илегали. Заплењено му је недавно неколико аутомобила и она су на вештачењу. Полиција лагано сужава круг око целе те групе.

О криминалцима, који покушавају да ускоче на место Беливука и Миљковића пре неколико дана говорио је и председник Србије Александар Вучић, који им је поручио да ће врло брзо завршити иза решетака и да су под присмотром.

- Наша порука је да смо са овом бандом завршили. Онима који мисле да су их наследили могу да поручим: готови сте, што значи да ћете ускоро бити иза решетака - рекао је Вучић и најавио нова хапшења по целој Србији.

ПРОШИРЕЊЕ ИСТРАГЕ ЗА ЈОШ УБИСТАВА

Вељко Беливук, вођа навијачке групе "Принципи" фудбалског клуба Партизан је, заједно са још 18 особа, ухапшен 4. фебруара и прошле недеље Специјални суд им је продужио притвор за још 30 дана. Беливук и сарадници осумњичени су за најбруталније злочине - отмице, три убиства, изнуде и трговину дрогом. Терете се за ликвидације навијача Црвене звезде Здравка Радојевића, навијача Партизана Горана Величковића Гоксија и припадника групе "Пинк Пантер" Милана Љепоје. Према неким најавама, уследиће проширење истраге за још нека убиства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

asteroid

09.03.2021. 11:17

Zakonodavac mora pronaci nacin da se legalno objavljuju fotografije osumnjicenih kriminalaca kao i javno objavljivanje presuda za kriminalne aktivnosti. Ovako su svi fini i posteni a gradjani su zavedeni njihovom cistotom.