ПОСЛЕ ЗЛОЧИНА МИРНО ЋАСКАО СА ПОЛИЦАЈЦИМА: Детаљи крвавог породичног обрачуна на сеоском гробљу код Новог Пазара

Н. Кочовић

08. 03. 2021. у 07:50

НЕБОЈША Лазовић (48), који је у суботу убијен на гробљу у селу Лопужње на Рогозни, надомак Новог Пазара, деценијама је био у лошим односима са братом и синовцем Дејаном (26), ухапшеним због сумње да га је ножем усмртио, а ранио његовог сина Уроша (21).

ПОСЛЕ ЗЛОЧИНА МИРНО ЋАСКАО СА ПОЛИЦАЈЦИМА: Детаљи крвавог породичног обрачуна на сеоском гробљу код Новог Пазара

Фото Фејсбук

До крвавог обрачуна блиских рођака дошло је након што су, на Задушнице, на сеоском гробљу запалили свеће преминулим члановима породице и са још десетак особа сели за сто да се послуже.

Према речима очевидаца, Небојша и Урош седели су неколико места удаљени од Дејана и његовог оца, разговарајући са рођацима и пријатељима из села, из којег су се одавно одселили у новопазарско насеље Постење.

- У једном тренутку, Дејан је скочио, потегао нож, који му је највероватније био за појасом, и насрнуо на Небојшу. Убо га је два пута у пределу стомака и грудног коша, а једном брата Уроша. Том приликом и Небојша је ударио флашом Дејана по глави, а онда су се умешали остали и успели да их раздвоје - прича извор "Новости" из истраге.

ЖРТВА Небојша Лазовић, Фото Приватна архива

Тешко рањеног Небојшу убацили су аутомобил и упутили се ка Општој болници у Новом Пазару, али је он преминуо успут. Његов син Урош је збринут у тој здравственој установи и његово стање је стабилно. Према незваничним информацијама, њега је Дејан убо у стомак, али му није повредио ниједан орган.

- Након обрачуна, Дејан је нож сакрио забивши га у земљу иза пољског клозета, а онда се упутио ка граду и болници, јер је и сам био повређен. Убрзо је ухапшен, а његов отац, код којег је пронађена палица, на увиђају је покушавао да обмане полицију наводећи да његов син није са собом имао нож, већ да је покупио неки са стола - каже наш извор и додаје да Дејан није био под дејством алкохола када је напао стрица.

НЕБОЈША ЈУЧЕ САХРАЊЕН

На православном гробљу код Петрове цркве, убијени Небојша Лазовић сахрањен је у присуству чланова породице, рођака и пријатеља. Иза себе је оставио супругу, два сина и ћерку.

Осумњичени за убиство приликом хапшења, према речима полицајаца, није показивао знаке жаљења и кајања због тога што је усмртио стрица и повредио брата.

- Деловало је као да није свестан шта је урадио. Покушавао је да необавезно ћаска са полицајцима, без помињања онога шта се десило на гробљу - каже наш извор у полицији.

Познаници и комшије Лазовића, Небојше и Дејана, кажу да су њихове породице, уз краће прекиде, деценијама у свађи, највероватније због нерешених имовинских односа.

ПОВРЕЂЕН Урош Лазовић, Фото Фејсбук

Иако међусобно не говоре, њихове куће у насељу Постење, у које су се доселили из двадесетак километара удаљеног Лопужња, налазе се једна до друге.

- Нису били у добрим односима, али нисмо очекивали да се овако нешто може десити, иако су и једни и други пргави, а свађе и туче им нису стране. Чуо сам да се Дејан неколико пута тукао по граду, да је имао проблема са законом, али да убије стрица, на Задушнице, на гробљу, то је страшно - прича један од житеља Постења.

Делу насеља у којем су куће жртве и убице јуче није могло да се приђе, рођаци и комшије нису желели да причају са новинарима, а све је обезбеђивала и патрола полиције.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)