САД СВЕДОЦИ БРАНЕ МИКУ: У Вишем тужилаштву настављена истрага против учитеља глуме Мирослава Алексића

С. Ј. М.

05. 03. 2021. у 22:00

ПРЕД Вишим тужилаштвом у Београду током ове недеље започело је саслушање сведока одбране у поступку који се води против власника школе глуме "Ствар срца", Мирослава Мике Алексића.

САД СВЕДОЦИ БРАНЕ МИКУ: У Вишем тужилаштву настављена истрага против учитеља глуме Мирослава Алексића

Фото архива

Према информацијама које смо добили, у претходна два дана исказе је дало пет сведока, док ће у понедељак бити саслушана још два.

Према незваничним информацијама, пред тужиоцем је сведочило троје ученика Алексићеве школе, који су је похађали у периоду када је у њу ишло и неколико девојака које су Алексића пријавиле за силовања и недозвољене полне радње. Један од сведока је раније, како сазнајемо, похађао часове глуме, а опширан исказ је дала и мајка детета које је било полазник школе "Ствар срца".

Ови сведоци су наводно оповргли тврдње оштећених девојака, а неки су испричали и да их Алексић никада није вређао. Како незванично сазнајемо, један од њих конкретно је навео да девојка која је оптужила Алексића да је силовао на одвојеним часовима глуме сваког уторка, никада није ни ишла на те часове и да Алексић њу уопште није хтео да припрема за пријемни на Факултету драмских уметности.

Алексић се налази у притвору, који му је продужен до средине марта. Он се жалио да му суд не дозвољава да добија записнике из тужилаштва, на основу којих би спремао одбрану, па је апел упутио и заштитнику грађана, који га је пре два дана и посетио у београдском Централном затвору.

Учитеља глуме за силовање пријавиле су две девојке, а још осам за недозвољене полне радње. Прве које су у јавности обелоданиле и покренуле целу ту причу су глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић. Остале девојке не желе да откривају идентитет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)