СИНИША ЈЕ НА НАЈСВИРЕПИЈИ НАЧИН УБИО ВИНКУ: Донета пресуда за брутално убиство у Сокобањи

Ј. Ћ.

03. 03. 2021. у 14:14

СИНИША ЈЕ НА НАЈСВИРЕПИЈИ НАЧИН УБИО ВИНКУ: Донета пресуда за брутално убиство у Сокобањи

Фото В. Ђ./Приватна архива

СИНИША Бранковић (51) из алексиначког села Раденковац осуђен је у среду пред Вишим судом у Нишу првостепеном пресудом на 20 година затвора због убиства комшинице Винке Стојановић (69).

Њу је, како је утврђено током поступка, усмртио 7. маја 2020. године на свиреп начин из безобзирне освете, јер га је наводно пријавила за крађу шуме, због чега се против њега води поступак и пред алексиначким Основним судом. Бранковићу је изречена и мера обавезног лечења од алкохолизма, која ће трајати све док постоји потреба за њом, али не дуже од трајања изречене затворске казне.

Судија Мирко Драшковић је истакао да је окривљени Винки нанео повреде ножем по глави, врату и рукама:

- Ударао ју је чашом, а затим јој је наглим увртањем главе и врата нанео повреду кичмене мождине, која је безусловно смртоносна.

Образлажући разлоге за изрицање двадесетогодишње робије, судија је истакао да веће није мало дилему у погледу Бранковићеве кривице.

- Ви сте углавном признали кривицу, осим што сте негирали завртање врата, а то је модус којим сте извршили дело. Међутим, нисмо сасвим сигурни у погледу мотива убиства. Искрено, сматрам да разлог убиства није била само освета због пријаве за крађу дрва. Повреда на слузокожи вагине жртве указује на нешто друго, али нам је закон онемогућио да прекорачимо оптужницу која вас је теретила само за тешко убиство - истакао је Драшковић.

Судија је објаснио да захтев Винкиног сина Бобана Стојановића да суд његовог бившег пријатеља, који му је убио мајку, осуди доживотно, није могућ, јер се, ипак, нису стекли услови за најстрожу казну:

- Дали смо вам једну од највећих казни коју прописује нови закон. Да је на снази претходни, добили бисте 30 година.

СИН: ТРАЖИО САМ ДОЖИВОТНУ

ОД почетка сам био за то да му се изрекне доживотна робија. Али мислим да му је доста и 20 јер, ако му ништа не смање, а не би требало, он жив из затвора неће изаћи. Заговорник сам доживотне робије. Сматрам да би утицала да се људи добро замисле пре него што одлуче да убију неког. Ево, он ми је долазио у кућу, знао сам да хоће да украде, да превари. Али да убије, не бих поверовао ни ја, нити ико ко га зна. Шта му је било, није ми јасно - рекао је Винкин син Бобан Стојановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)