ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ОРГАНИЗАТОРА ЖУРКЕ НА ТАШМАЈДАНУ: Тужилаштво предложило шест месеци затвора

Танјуг

03. 03. 2021. у 10:02

ПРВО основно јавно тужилаштво у Београду поднело је данас суду оптужни предлог против двојице одговорних за организовање масовне журке у клубу "Муск маћине" на Ташмајдану 13. фебруара, на којој је затечено више од 700 гостију и поред епидемиолошких мера забране рада угоститељских објеката после 20 часова и масовних окупљања.

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ОРГАНИЗАТОРА ЖУРКЕ НА ТАШМАЈДАНУ: Тужилаштво предложило шест месеци затвора

Фото: Д. Балшић

Оптужени су директор фирме Г.М. и власник Л.Д. за кривично дело "непоступање по здравственим прописима за време епидемије", за које је запрећена новчана или казна затвора до три године.

Тужилаштво је предложило да обојицу осуди на по шест месеци заговра, а да Г.М. изрекне забрану обављања делатности од пет година.

Против Ф.А. који је био обухваћен кривичном пријавом - пријавом полиције - пријава је одбачена јер нема основа сумње да је починио кровочно дело, кажу у тужилаштву.

Г.М, који је директор фирме, терети се јер је морао да зна за журку, коју је, како се сумња, организовао Л.Д., који, иначе, преко друштвених мрежа позива и све организује у договору са директором.

Они су на саслушању у тужилаштву негирали кривицу за организацију ове журке, тврдећи да је нису организовали, да нису били присутни и да не знају ко је то урадио.

Након саслушања одређен им је притвор, док је Ф.А. одмах пуштен на слободу.

Током истраге која је спроведена против њих, тужилаштво је исптало 20-ак сведока.

Оптужени нису били раније осуђивани.

Журку је открила Комунална милиција у сарадњи са Полицијском управом за град Београд и ПС Палилула у суботу 13. фебруара, после 22 сата, вршећи контролу о поштовању мера угоститељских објеката.

Овај клуб је, према писању медија, пре пандемије Цовида 19 био "геј клуб", али у последње време га посећују сви заитересовани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)