САХРАНА УМЕСТО ПЕНЗИЈЕ: Истрага у у мајданпечком руднику бакра где је настрадао Драгутин Репеџић (54), сумња се да га је повукла трака

В. Ђ.

02. 03. 2021. у 21:44

Драгутин Репеџић (54), рудар у мајданпечком руднику бакра, из састава кинеске компаније "Зиђин", погинуо је у уторак око 10 часова, када га је, према незваничним информацијама, "ухватила" трака за превоз руде у погону дробљења и убацила у бункер, где се, највероватније, како је земља падала преко њега, по свему судећи - угушио.

САХРАНА УМЕСТО ПЕНЗИЈЕ: Истрага у у мајданпечком руднику бакра где је настрадао Драгутин Репеџић (54), сумња се да га је повукла трака

Архива

У тренутку несреће, Репеџић је био сам. Како се претпоставља, трака, на коју пада руда из дробилице, "ухватила" га је за рукав док је пролазио поред ње и повукла. Носила га је све до бункера, где се убацује руда, где су га колеге и пронашле. - Било нам је сумњиво што се Драгутин не појављује, па смо пошли да видимо шта је са њим - испричале су нам његове колеге. - Знали смо да се десило најгоре када смо пронашли његов шлем, а потом и део радног одела. Како се испоставило, рудари су свог колегу пронашли у бункеру, а трака за превоз руде је радила упразно, односно окретала се, али на њој није било руде. Околности под којима је Репеџић, родом из овдашњег села Рудна Глава, настрадао - утврдиће истрага.

- Нашег колегу од пензије је делило још само шест месеци - кажу рудари.

- Уместо да га испратимо у заслужену мировину, сада морамо да му спремамо сахрану.

Пре десетак дана, у мајданпечком руднику је настрадао и Немања Петровић (29), из Лајковца, када је преко "ладе ниви", којом је управљао, прешао булдожер за равнање путева. Од аута, осим крхотина, није остало ништа, а радник је, буквално, био згњечен.

УЗРОК ТРАГЕДИЈЕ ЈОШ НЕПОЗНАТ

Из кинеске компаније "Зиђин", већинског власника РБМ, потврђено је да је несрећни радник настрадао. Они су, у саопштењу које су доставили медијима, навели да је Репеџић, који је био упослен као помоћник руковаоца дробилицом, "настрадао под још увек неразјашњеним околностима", као и да је његово беживотно тело пронађено у бункеру руде. Како се наводи, истрага ће показати како је дошло до трагедије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)