РУСИЈА ИЗРУЧИЛА СРБИЈИ СЛАВИШУ КАРАБАШЕВИЋА: Осуђен за убиство 2002. године, био у бекству 14 година

Танјуг

02. 03. 2021. у 13:18

РУСКА Федерација изручила је Србији Славишу Карабашевића, који је у одуству осуђен на девет година затвора због убиства немачког држављанина Елвиса Жежеља (30) у јулу 2002. године у околини Пожаревца.

РУСИЈА ИЗРУЧИЛА СРБИЈИ СЛАВИШУ КАРАБАШЕВИЋА: Осуђен за убиство 2002. године, био у бекству 14 година

Фото: АП Пхото/Павел Головкин

Карабашевић је 14 година био у бекству од 2005. године, а ухапшен је по потерници Србије у августу 2019. године у Севастопољу на Криму, где је у међувремену отворио ресторан.

Након што је руско правосуђе одобрило његово изручење, 20. новембра 2020. године је изручен Србији.

Казну издржава у пожаревачком затвору - Забела по правоснажној пресуди Вишег суда у Пожаревцу од 22. децембра 2017. године, речено је Танјугу у Вишем суду суду у Пожаревцу.

Пошто је осуђен у одсуству, има право да тражи понављање суђења у законском року од шест месеци од када је изручен Србији.

Међутим он захтев за понављање кривичног поступка још није поднео суду, потврђено је Танјугу у суду.

Медији су раније пренели да је након два суђења у којима је био ослобађан од оптужби за убиство Жежеља, Карабашевић пуштен из притвора, након чега је побегао из земље.

На последњем суђењу у његовом одсуству проглашен је кривим и осуђен на девет година затвора.

Током бекства постао је познати кувар и власник ресторана у Севастопољу, на Криму, али и јавна личност, с обзиром да се фотографисао и давао интервјује за локалне медије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)