БОЛЕСТ АДВОКАТА ПОМЕРИЛА ПРЕТРЕС: Одложено суђење за убиство Славка Ћурувије

Н.Б.

01. 03. 2021. у 10:29

БОЛЕСТ АДВОКАТА ПОМЕРИЛА ПРЕТРЕС: Одложено суђење за убиство Славка Ћурувије

Фото: Архива "Новости"

ПРЕД Специјалним судом у Београду данас је одложено суђење оптуженима за умешаност у убиство новинара Славка Ћурувије, због болести адвоката Зоре Добричанин Никодиновић, која брани Милана Радоњића и Ратка Ромића.

Њен приправник је обавестио суд да је након примања прве дозе вакцине против ковида  у међувремену добила упалу плућа, али је и нагласио да ће уколико јој буде боље доћи на наредни претрес који је заказан за среду.

Председница већа је истакла да је због најаве да неће доћи адвокат, наложила надлежнима да из пожаревачког затвора не доводе првооптуженог Радомира Марковића. 

Ово је иначе друго по реду суђење за убиство власника "Дневног телеграфа",  пошто је прву пресуду којом су Марковић, Радоњић, Ромић и Мирослав Курак, који је у бекству осуђени на укупно сто година затвора, укинуо Апелациони суд у Београду.

Ћурувија је убијен 11. априла 1999. године у јеку НАТО бомбардовања у пасажу зграде у Светогорској улици. Са њим је тада била његова невенчана супруга Бранка Прпа, која је задобила лакше повреде. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)