ВЕЛИКА АКЦИЈА СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшени челни људи града, малверзације изашле на видело

Танјуг

22. 02. 2021. у 18:54

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Новом Саду, ухапсили су пет особа осумњичених за малверзације везане за упис у катастар непокретности.

ВЕЛИКА АКЦИЈА СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшени челни људи града, малверзације изашле на видело

Илустрација/Фото: И. Митић

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело примање и давање мита ухапшени су М. П. (52), грађевински инспектор у Кули, Е. Ј. Е. (59), запослена у Служби за катастар непокретности у Кули, као и Љ. П. (49), Н. Ј. (1961) и Д. К (36) , саопштио је МУП.

Сумња се да је М. П. у неколико наврата од више лица захтевао и примио мито како би издао уверења која су коришћена да би се у евиденцијама службе за катастар непокретности извршила пренамена или упис спорних објеката.

Сумња се да је Е. Ј. Е. за обећану новчану накнаду, а на основу уверења грађевинског инспектора осумњиченог М. П., сачинила решења Службе за катастар непкретности на основу којих су спорни објекти уписани у катастар, иако на основу таквих уверења није могуће обавити упис или измену у регистрима катастра непокретности.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити спроведени надлежном тужилаштву ради саслушања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)