РАЗБИЈЕНА ШПАНСКО-СРПСКА НАРКО БАНДА! Ухапшено 13 особа због производње и продаје марихуане широм Европе

Novosti online

18. 02. 2021. у 18:55

ШПАНСКА полиција разбила је мешовиту шпанско-српску криминалну групу, која се бавила узгојем и продајом марихуане у лабораторијским условима.

РАЗБИЈЕНА ШПАНСКО-СРПСКА НАРКО БАНДА! Ухапшено 13 особа због производње и продаје марихуане широм Европе

Фото: Принтскрин

Ухапшено је 13 особа старости од 25 до 53 године, међу ухапшенима су и четири жене. Истрага је започела у новембрупрошле године, када је полиција добила сазнања о организацију  Шпанци и Срби, а која се бави илегалним узгојем и дистрибуцијом великих количина марихуане.

Велична операције коју је спровела полиција показује да се не ради о појединцима који поседују марихуану за сопствену употребу, већ је у питању криминална организација посвећена извозу марихуане из Шпаније у Европу, са инфраструктуром која омогућава куповину и од локалних узгајивача.

Полицијска истрага је кулминирала 16. фебруара макро-операцијом у којој је учествовало око 50 агената и у којој је ухапшено 13 чланова криминалне организације.

Том пирликом заплењен је 71 килограм марихуане у пупољцима, 1.200 биљака, 60 грама кокаина, 30 грама хашиша и 10.500 евра у готовини.

Уз то полицајци су демонтирали лабораторију марихуане, која се састојала од два клима уређаја, 44 халогене лампе, четири филтера за ваздух, три усисавача и 29 вентилатора. Свих 13 притвореника осумњичени због злочина против јавног здравља.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)