СНАЈПЕРИСТА ВОДИ ДО УБИЦЕ КЕКИНОГ КУМА? Привођење Небојше Ј. могло би да расветли неке ликвидације у Србији

Е. Х.

17. 02. 2021. у 07:33

ПРИВОЂЕЊЕ Небојше Ј. који је наводно обучавао Вељка Беливука и његове људе у гађању из снајпера и пушака, могло би да допринесе и расветљавању спектакуларно изведене ликвидације, познате као "убиство на гробљу у Сопоту".

СНАЈПЕРИСТА ВОДИ ДО УБИЦЕ КЕКИНОГ КУМА? Привођење Небојше Ј. могло би да расветли неке ликвидације у Србији

Истрага ће испитати сумње

Јануара 2017, после испраћаја угледног привредника, хицима из снајпера убијен је Миломир Јовановић (46) из Вранића, кум Дејана Стојановића Кеке.

Тај злочин није расветљен, а сада се појављују оперативне индиције да је Јанковић индиректно повезан са овим случајем.

- Исптујемо да ли је, можда, обучавао пуцача - наводи наш извор из истраге.

- Тада су, у ширем рејону тог гробља, прикупљени одређени трагови. У току су анализе и вештачења.

У склопу акције на расветљавању свих кривичних дела Беливука и Марка Миљковића Марета, приведен је Небојша Ј. код кога је пронађено седам дугих цеви. Реч је о бившем припаднику 63. падобранске бригаде Војске Србије. Он се, иначе, и професионално бавио стрељаштвом, учествовао је и на неким такмичењима. Беливукова и његова веза сада је предмет истраге. Посебно јер се он види на снимку, насталом у викендици код Тршића, када објашњава Вељи Невољи како се пуца.

Полиција је у време убиства Јовановића тај злочин повезивала са осветом за ликвидацију Владимира Бјелановића (37), децембра 2015. на Врачару. Обојица су, према оперативним полицијским сазнањима, била у пословима са трговином наркотицима, али и у сукобу!

- У то време су постојала оперативна сазнања да су Јовановић и његов брат Милан, који је шест месеци раније нестао у Чешкој, били у сукобу са Бјелановићем око неких сумњивих послова - наводи извор "Новости".

Интересантно, али је полиција у то време имала сазнања да су за Јовановића биле спремљене чак две екипе егзекутора. Једна са снајпером на гробљу у Сопоту и друга, недалеко од његовог стана у Новом Београду, наоружана "калашњиковима". Тада се сумњало да је снајпериста стигао из БиХ, а сада се проверава да ли је са Небојшом Ј. "упуцавао" оружје пре злочина.

Небојша Ј. се, индиректно, оперативно повезује и са чувеним убиством међу затворским зидинама у Црној Гори.

- Са црногорским истражним органима размењују се подаци о убиству у затвору Спуж, када је током шетње снајпером, са оближње узвишице, усмрћен Далибор Ђурић - каже наш саговорник. - Злочин се догодио 22. септембра 2016. а Ђурића су црногорске службе окарактерисале као безбедносно интересантну особу блиску "шкаљарском клану".

БРНАБИЋЕВА: ОЧЕКУЈТЕ ИЗНЕНАЂЕЊА

- Мислим да је очигледно да је у целом овом процесу неко ко је радио за државу, радио и за мафију. Председник је јасно рекао да имамо такве сумње и да то не сме да се толерише - рекла је јуче премијерка Ана Брнабић одговарајући на питања о хапшењу криминалне групе око Вељка Беливука и додала да у овом случају постоје нови докази.

- Истрага се наставља, можете очекивати изненађења у будућности - рекла је Брнабићева. - Поседујемо нове информације, али не можемо да причамо о њима у овом тренутку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УЖАС НА ПОЗНАТОМ ЛЕТОВАЛИШТУ: Дечака (8) напало неколико ајкула - чуо сам вриштање, било је много крви