НИКАДА ГА НИСАМ СРЕО: Владимир Ребић о криминалној Беливуковој групи и пронађеном снајперу

В. Н.

13. 02. 2021. у 19:08

ДИРЕКТОР српске полиције Владимир Ребић изјавио је да ће истрага утврдити за шта је био планиран снајпер који је пронађен приликом хапшења криминалне групе Вељка Беливука.

НИКАДА ГА НИСАМ СРЕО: Владимир Ребић о криминалној Беливуковој групи и пронађеном снајперу

Владимир Ребић / Фото Н. Скендерија

- Ако неко држи снајпер, држи га ради извршења тешког и озбиљног кривичног дела - истакао је Ребић, указујући да је хапшењем спречено извршење тог кривичног дела, а да ће истрага утврдити шта су биле намере те криминалне групе.

Одговарајући на питање да ли су безбедносне службе у току отварања споменику Стефану Немањи у Београду имале информације да је могућ атентат на председника Србије Александра Вучића, он је за ТВ Прва рекао да је у том тренутку било сазнања о могућем деловању групе која је касније ухапшена.

- Тада је подигнут ниво обазривости и припрема. Били су ангажовани САЈ и Жандармерија, као и елитне јединице Војске - нагласио је Ребић.

Указао је и да га "посебно брине и боли" чињеница да га неко повезује с вођом овог криминалног клана и да на безобзиран начин угрожава не само њега него и његову породицу. Коментаришући то што су поједини медији писали да је на фудбалском вечитом дербију 19. октобра био у свечаној ложи с Беливуком, рекао да је "тачно само то да је био на дербију".

- На тој утакмици нисам био у централној ложи и никада у животу нисам срео Беливука нити проговорио са њим иједну реч. Све што знам о њему знам из списа које су моји сарадници доносили и једино на тај начин познајем ту особу - подвукао је Ребић.

Позвао је све који износе те тврдње да оду код надлежног тужиоца за организовани криминал и дају доказе против њега, истичући да ће се радо одазвати на све позиве и "дати одговоре на сва питања и инсинуације".

БРИНЕ ЗА СВОЈУ ПОРОДИЦУ

РЕБИЋ је истакао да брине за своју породицу. Додао је и да је неко, кад напише да је он директно помагао вођи "кавачког клана" у Србији, аутоматски послао поруку другом клану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)