СПРЕМНИ ДА СВЕДОЧЕ О ЛИКВИДАЦИЈИ ОГЊАНОВИЋА: Неки од ухапшених чланова екипе Беливука и Миљковића покушавају да добију повлашћени статус

Е. Х.

13. 02. 2021. у 09:00

ИСТРАГА убиства адвоката Драгослава Мише Огњановића могла би да буде приведена крају захваљујући чињеници да су се иза решетака нашли чланови организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића. Како "Новости" сазнају, неки од ухапшених и осумњичених припадника Беливукове групе спремни су да за повлашћени статус испричају све и око овог злочина.

СПРЕМНИ ДА СВЕДОЧЕ О ЛИКВИДАЦИЈИ ОГЊАНОВИЋА: Неки од ухапшених чланова екипе Беливука и Миљковића покушавају да добију повлашћени статус

Фото И. Маринкови / Танјуг

Огњановићево смакнуће узнемирило је јавност, јер је убијен пред сином, такође адвокатом, и то у рано поподне 28. јула 2018. године на прагу свог дома у Новом Београду.

- Има ту једна интересантна веза између Беливука, Миљковића и људи за које се сумња да су учествовали у организацији и логистици Огњановићевог убиства - наводи извор "Новости".

- Неки од високопозиционираних чланова сада ухапшене групе, чије су праве вође заправо челници "кавачког клана", спремни су да о томе причају. Тужилаштво ће у наредном периоду имати пуне руке посла. И овај случај је у надлежности тужиоца за организовани криминал.

Према нашим информацијама, не само Огњановићево убиство, већ и још неки злочини приписани "кавчанима", пре свега они где су жртве људи који су означени супротном екипом, могли би да буду расветљени. И све то захваљујући осумњиченима, који су спремни да проговоре у замену за статус посебног сарадника.

- Међу тим егзекуцијама су и оне где су људи у центру Београда дизани у ваздух усред поднева - истиче наш саговорник.

- Ту је и ликвидација Драгослава Милорадовића, кума Луке Бојовића. У његовом и у случају Мише Огњановића много је сличности, почев од тога да је убица стигао на мотору. Помиње се и да је организатор исти, као и то да је, све доскора, уживао заштиту одређених људи из полиције, иако је за њим била расписана црвена Интерполова потерница.

НАЂЕНИ ДЕЛОВИ ОДЕЋЕ ЖРТАВА

Током претреса штек-станова, кућа и викендица Беливукове екипе, полиција и форензичари, како сазнајемо, пронашли су бројне биолошке трагове. За истрагу се, у овом тренутку, показала као најважнија кућа у викенд-насељу Бећарев брег код Ритопека (на слици), где су пронађени ужасни трагови.

Фото М. Анђела

- Током детаљног претреса, дошло се до кључних доказа - наводи наш саговорник.

- Пронађени су драгоцени форензички трагови, попут остатака нагореле одеће отетих људи, за које постоји основана сумња да су убијени. Реч је о Љепоји, Величковићу и Радојевићу.

Припадници ове групе покушали су да спаљивањем и прањем уклоне трагове, али у томе нису успели. Имамо чврсте доказе за њихова зверства, које поткрепљују изјаве неких од осумњичених.

Иначе, истрага око крвавих послова организоване криминалне групе Беливука и Миљковића протеклих дана дошла је до важних доказа и материјалних трагова. Они су, за сада, осумњичени за три ликвидације, отмице, изнуде и трговину наркотицима. Кључна сазнања у овој фази поступка пружили су осумњичени, који покушавају да се домогну повластице у виду статуса окривљеног сарадника.

Зато су по налогу Тужилаштва за организовани криминал (ТОК) припадници криминалистичке полиције и Безбедносно-информативне агенције, наставили са специјалним истражним методама како би дошло до проширења истраге за још нека убиства. Њима се на терет ставља, за сада, отмица и ликвидација Милана Љепоје, Горана Величковића и Здравка Радојевића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)