„СА ВЕЉОМ НЕВОЉОМ СТИГЛА ЈЕ НЕВОЉА У НАШ КРАЈ“: Репортер „Новости“ на Руднику, где је ухапшен Беливук (ФОТО)

В. ИЛИЋ

11. 02. 2021. у 14:54

– ВЕЉКА Беливука никада нисмо видели на Руднику. И ми смо из новина сазнали да је он ухапшен у нашој варошици. Били смо затечени. Са Невољом стигла је и невоља у наш крај. Полиције никада више није било овде, све чешљају, испитују... Не желимо да нашу планину повезују са тим “Невољама”, ово је миран и, пре свега, леп крај, где људи треба да дођу на одмор...

„СА ВЕЉОМ НЕВОЉОМ СТИГЛА ЈЕ НЕВОЉА У НАШ КРАЈ“: Репортер „Новости“ на Руднику, где је ухапшен Беливук (ФОТО)

Фото: В. Илић

Овако су у четвртак мештани варошице Рудник коментарисали вест да је вођа озлоглашене криминалне групе Вељко Беливук са својим сарадницима прошле недеље ухапшен у викендици, на планини Рудник.


- Било је касно, можда око један сат иза поноћи, када је прошле седмице полиција окупирала Рудник. Било је на десетине полицијских аутомобила, чуле су се сирене, све се плавило од полицијских ротација. Било је право опсадно стање. Гледали смо у чуду, ни не слутећи да је у току хапшење тог криминалца – казали су нам Рудничани.

Тек сутрадан, како веле, сазнали су да је Беливук ухапшен у објекту, чији је власник старији човек, који не живи овде, већ повремено долази у своју викендицу.


- Та викендица налази се недалеко од чувеног ресторана на магистрали. После скретања са магистрале, можда 200, 300 метара има до тог објекта. Тамо сада нема никога, на вратима је полицијска трака. Прича се да полиција и даље мотри на викендицу – рекао нам је Рудничанин, који је желео да остане анониман, баш као и свако са ким смо о овој теми на Руднику покушали да разговарамо. - Са Беливуком је ухапшен и унук човека који је власник викендице. Не верујем да је Веља Невоља раније овде долазио, приметили бисмо га. Можда му је ово, други, трећи пут да је овде дошао... Претпостављам да је тако чим је знао где се викендица налази. Вероватно је намеравао да се ту сакрије, па да даље бекство настави ка Црној Гори... Ко ће га знати...

Ноћ хапшења, па и дани који су уследили после тога и даље се препричавају у варошици. Појединци тврде и да је један од сарадника Беливука успео у првом трену да измакне полицијској потери, те да су га ухапсили у месту Шаторња, у другој викендици.

- Развиле су се многе теорије. Кажу да су овде имали више штекова, односно викендица које су покуповали од старих власника. Ја, искрено, у то не верујем. Али и да је тако, томе у траг се тешко може доћи, јер овде се, посебно у последњих годину дана, много трговало са викендицама, кућама, плацевима. Доста нових људи, нама непознатих, дошло је на планину... Оно што могу да тврдим је да тог Вељу Невољу овде нисмо раније виђали – казао нам је један од познатијих Рудничана.

Викендица у којој је ухапшен Беливук, како смо се и сами уверили, је пуста. И даље је на њој полицијска трака, па је улаз забрањен. На спрату и испред ове скромне куће даноноћно “гори” светло.  

- Говорило се и да Беливук и његова група на Руднику граде ресторан. У то не верујемо, то би се већ знало. Мало је ово место, има нас свега око 500 и сви свакога познају, зна се ко улаже у изградњу. Ако се то испостави као тачна информација, онда нам је стварно Невоља донео невољу, јер ми онда ништа не знамо и живимо у заблуди... - закључили су Рудничани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)