ЉЕПОЈА РАСКОМАДАН И ИЗНЕТ У ТОРБАМА? Нови језиви детаљи злочина за које се сумњиче вође навијачке групе "Принципи"

Е. В. Н.

08. 02. 2021. у 22:13

У току су преговори око добијања статуса заштићеног сведока у поступку против организоване криминалне групе, коју предводе Вељко Беливук и Марко Миљковић, вођа навијачке групе "Принципи".

ЉЕПОЈА РАСКОМАДАН И ИЗНЕТ У ТОРБАМА? Нови језиви детаљи злочина за које се сумњиче вође навијачке групе Принципи

Фото: Д. Миловановић

Реч је, како сазнају "Новости", о најмање једном осумњиченом који је спреман да објасни све детаље ликвидација Горана Величковића Гоксија, Здравка Радојевића и Милана Љепоје.

Оперативци МУП и БИА на прагу су да расветле и нестанак Лазара Вукићевића средином октобра на Бановом брду у Београду. Он је намамљен, а са њим су нестала још двојица момака, као и блиндирани ауто.

- У уклањању трагова отмице Вукићевића учествовали су и високи руководиоци једне полицијске службе у оквиру Управе криминалистичке полиције - наводи наш извор. - Тај руководилац више није у МУП. Он је препознатљив по томе што воли да маше аутоматом.

Поред овог човека, постоје оперативни подаци за још неколицину људи, који су били у самом врху криминалистичке полиције, да су помагали Беливуку и екипи. Истрага ће врло брзо обухватити и њих.

Иначе, за Величковића, Радојевића и Љепоју се сумња да су убијени у кући смрти у Ритопеку где је полиција и у понедељак претраживала шири терен у потрази за материјалним доказима. На снимку који је запрепастио српску јавност, а који су начиниле безбедносне службе види се тренутак када у ову кућу у викенд насељу Бећарев брег улази некадашњи "пинк пантер" Милан Љепоја.

- Тамо је, како се сумња и убијен - наводи извор "Новости". - Његова одећа је спаљена. Тело је раскомадано и изнето у спортским торбама.

Један од оних који су учествовали у бруталном убиству је, како се сумња, Дејан Тошић, најближи сарадник Беливука и Миљковића. Он је, преко Нишлије Миљана Андрића званог Кузман, како се сумња, намамио Љепоју на састанак са Беливуком.

- Тошић је један од Беливукових најоданијих војника, физички спреман, а како се сумња учествовао је и у уклањању доказа злочина - каже наш саговорнк. - Он је завршио полицијску академију, али никада није радио у МУП Србије. Своје академско знање искористио је у криминалу.

Интересантно је да је Андрић, који је познатији у Нишу као Маре и Кузман, некада био близак и са навијачком групом окупљеном око браће Вавић. Онда је "прешао" код Беливука. Сада је, како се сумња, "истиповао" Љепоју, који је наводно умешао прсте у покушај ликвидације Радоја Звицера у Украјини.

"Нестанку" Горана Величковића Гоксија кумовао је, како се сумња, његов добар друг Вук В., који га је "наместио" код Беливука и Миљковића. Он га је намамио, а сумња се да је Величковић завршио у кући смрти у Ритопеку.

На исти начин завршио је и Здравко Радојевић из Котежа, пријатељ Марка Миљковића. Његов грех је био тај што није пристао да дели колач од трговине.

УВИЂАЈ

ПОЛИЦИЈА је и у понедељак, пети дан заредом, обављала увиђај у викендици у београдском насељу Ритопек, за коју се сумња да је Вељко Беливук користио за извршавање најгнуснијих злочина.

У Ритопеку, где се налази имање Веље Невоље, полиција под опсадом држи цео крај. Полицајци су на терену од ујутро, а истрага и даље траје.

ХОЏИЋ И СПАХИЋ

ОПЕРАТИВЦИ криминалистичке полиције, током предистраге о неделима која се стављају на терет криминалној групи Веље Невоље, на прагу су да, поред три убиства, расветле отмицу и нестанак Лазара Вукићевића, као и Црногораца Адиса Спахића и Дамира Хоџића, који се доводе у везу са Београђанином. Вукићевић је нестао у ноћи између 13. и 14. октобра прошле године на Бановом брду, а истог датума траг се изгубио и Спахићу и Хоџићу. Они су, наводно, илегално прешли границу Црне Горе како би се у Београду сусрели са Вукићевићем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)