МАЊЕ САОБРАЋАЈКИ НЕГО ЛАНЕ: На територији Краљева у јануару евидентиран 31 удес

Г.Ћ.

08. 02. 2021. у 12:44

ПРЕМА званичним подацима Полицијске управе Краљево, на територији града на Ибру током јануара ове године догодио се укупно 31 саобраћајни удес, што је за четвртину мање него у истом периоду 2020. године када је полиција евидентирала 41 судар.

МАЊЕ САОБРАЋАЈКИ НЕГО ЛАНЕ: На територији Краљева у јануару евидентиран 31 удес

Фото: Г.Ш.

У овим „саобраћајкама“ од почетка године, срећом, није било настрадалих, повређено је укупно 18 особа, од којих је 78 одсто задобило лакше телесне повреде, док су у истом периоду претходне године повређене 24 особе.

- Најчешћи утицајни фактори настанка саобраћајних незгода су непрописно извођење радње возилом и непрописна брзина. Припадници саобраћајне полиције приликом контроле саобраћаја открили су 1.216 прекршаја, од којих 415 прекршаја управљања возилом непрописном брзином и 169 прекршаја невезивање сигурносног појаса – каже Ана Радисављевић, главни службеник за односе са јавношћу ПУ Краљево.

Полиција је у овом периоду санкционисала и 20 возача који су возилом управљали под дејством алкохола. Осим тога, припадници саобраћајне полиције контролисали су и да ли су возачи за волан сели под дејством психоактивних супстанци и током јануара је због овог прекршаја из саобраћаја искључено и задржано пет возача.

- Годинама уназад полиција контролише возаче на присуство психоактивних супстанци, а ова контрола се обавља на два начина. Уколико се посумња да возач управља возилом под дејством психоактивних супстанци, он се упућује у овдашњу болницу на стручни преглед и анализу урина. Други начин је коришћење уређаја који уз помоћ узорка пљувачке показује присуство психоактивних супстанци. Током прошле године на територији Краљева су због овог прекршаја санкционисана 62 возача – додаје Ана Радисављевић.

Овом приликом из Полицијске управе Краљево, апелују на све возаче да поштују саобраћајне прописе, придржавају се ограничења брзине и Овом приликом из Полицијске управе Краљево, апелују на све возаче да поштују саобраћајне прописе, придржавају се ограничења брзине и вожњу прилагоде условима на путу, имајући у виду да су клизави коловози, ниска температура, као и магла већ неколико дана присутни на територији града на Ибру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)