ИНСПЕКЦИЈА НАЛОЖИЛА РУШЕЊЕ ВЕЉИНЕ "МАЛЕ ШИЛЕРОВЕ": Беливук наставио да гради

В. Н.

06. 02. 2021. у 16:29

ГРАДСКИ грађевински инспектор је још крајем августа прошле године, издао решење о забрани радова и рушењу нелегалног објеката на адреси Козарчева 4 на Звездари, сазнају "Новости" у Секретаријату за инспекцијске послове. Иако се као инвеститори помињу С.Ђ и Б.Ђ., прави "газда" велелепног здања које се зида је Веља Невоља.

ИНСПЕКЦИЈА НАЛОЖИЛА РУШЕЊЕ ВЕЉИНЕ МАЛЕ ШИЛЕРОВЕ: Беливук наставио да гради

Кућа Веље Невоље и Марка Миљковића

Они су, у протеклом периоду, избегавали да приме решење о извршењу, које је и даље "на достави". И поред тога што је грађевинска инспекција, у више наврата, оградила тракама градилиште и наложила хитну  забрану радова и рушење у року од седам дана, инвеститори су наставили да граде.  

Како сазнајемо, Секретаријат за инспекцијске послове је поднео и кривичне пријаве. Процедура налаже да, уколико инвеститор одбија да прими решење грађевинске инспкеције,  оно се ставља на огласну таблу чиме се сматра да су "градитељи" обавештени иако га нису лично преузели.  То значи да би у наредних месец дана могло да буде донето решење о рушењу обејкта.

У решењу грађевинског инспектора се налаже се инвеститору да одмах обустави радове и да сруши објекат у Козарчевој 4, који се састоји из приземља и првог спрата на прваоугаоној основи димензија 18 пута 12 метара.

Фото: Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (16)

Gogi

06.02.2021. 17:07

Pogresno skroz drzava radi u slucaju Velje Nevolje,tj.njegove vile koja je u izgradnji,naprimer u USA kad su se borili protiv organizovanog kriminala,drzava je zaplenila svu pokretnu i nepokretnu imovinu plus racune u bankama,i onda fino drzava rasproda sve te vile,skupa auta,jahte itd.a ne da se rusi,po izgledu ta vila izgleda skupa i od prvoklasnih materijala radjena,steta da se to sad srusi sve,kad moze da se proda sa urednim papirima i legalno naravno

Toza

06.02.2021. 18:20

Tako je isto inspekcija ogradilla gradiliste u Bulevara Djindjica na Novom Beogradu a oni nastavili da podizu sprat i sredjuju unutrasnji prostor i sada na to mestu imamo restoran Patrick pizzeria & creperie. To moze da uradi samo neko kao doticni "Velje" Mi smo prijavljivali Gradu, Vesicu , inspekciji ali nista nisu preduzeli !!

Zoran

06.02.2021. 20:11

Zasto ponavljatin,gresku, Silerove i jedan kvalitetan objekat rusìti, .Umesto takvog ,odgovora, drzave ova treba da taj objekat preuzme i.da na koriscenje za decije obdaniste ii bilo.koju socijalnu.ustanovu.