СРПСКИ ЏЕК ТРБОСЕК ХОЋЕ НА СЛОБОДУ? Убио је 14 људи, а адвокат сада тражи условно пуштање за Маринка Магду

Ј. Л.

05. 02. 2021. у 20:47 >> 21:21

МАРИНКО Магда из Суботице, осуђен на доживотну казну затвора због вишеструких убистава, може током ове године да буде ослобођен из затвора у Сегедину.

СРПСКИ ЏЕК ТРБОСЕК ХОЋЕ НА СЛОБОДУ? Убио је 14 људи, а адвокат сада тражи условно пуштање за Маринка Магду

Маринко Магда

Маринку Магди, суботичком Џеку Трбосеку, на терет се стављају убиства 14 људи и деце у Србији и Мађарској која је починио 1995. године. Ухапшен је у Сегедину, суђено му је у Будимпешти и на доживотну робију осудио га је судија Золтан Варга. Како се условна слобода најраније може затражити после одслужења 25 година затвора, очекује се да ће Магдин бранилац поново затражити да се пусти на слободу. Такав захтев тражен је и 2019, али га је Кривично извршно одељење суда у Сегедину одбило уз образложење да се "циљ казне не може остварити пуштањем осуђеног на слободу".

- Пре доношења одлуке, суд је проучавао извештаје из затвора у којима се описује детаљно Магдино понашање. Закључак је да је он и даље опасан по друштво, јер не показује ниједан знак покајања за злочине које је починио - рекла је раније Ерика Јухас Прагаи, портпаролка суда у Сегедину.

Међутим, чак и ако га мађарски судски органи ослободе, Магду чека казна од 40 година робије изречена у Србији, с обзиром на то да је и извршио осам убистава на Палићу и Суботици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)