ПРОГУТАО ИХ МРАК ПО НАРЕЂЕЊУ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Ово су мистериозни нестанци који се доводе у везу са Беливуком

Новости онлине

04. 02. 2021. у 12:01

ВЕЉКО Беливук, познатији као Веља Невоља, ухапшен је рано јутрос на Руднику у великој акцији полиције. Беливук је био вођа једне навијачке групе Партизана, што му је био само параван за криминалне радње.

ПРОГУТАО ИХ МРАК ПО НАРЕЂЕЊУ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Ово су мистериозни нестанци који се доводе у везу са Беливуком

Фото: Д. Миловановић/Принтсцреен

Поред многих кривичних дела за која је осумњичен Беливук, он се доводи у везу и са нестанцима три особе.

У октобру прошле године нестали су Лазар Вукићевић, Горан Величковић Гокси и Милан Љепоје.

Најпре је почетком августа у центру Београда последњи пут виђен Горан Величковић звани Гокси, након чега му се губи сваки траг. Реч је о једном од вођа навијачке групе Партизана, односно фракције “Партизановци”. Група је неактивна од кад је примат на јужној трибини преузео Беливук са својим “Јањичарима”, а сада “Принципима”, а сумњало се да су ове две фракције у лошим односима.

Вукићевић је нестао 14. октобра 2020. године на Бановом брду, а последњи пут се чуо са Дамиром Хоџићем (23) из Бара, блиским рођаком Алана Кожара, који је убијен прошлог лета на Крфу.

Још један нестанак нестанак доводио се у везу са групом Вељка Беливука, али су и ови наводи остали на нивоу сумњи. Реч је о нестанку Миљана Љепоје, чији се траг губи децембра прошле године, након што је отишао у Београд да купи аутомобил. Љепоја је у медијима означен као припадник озлоглашене банде “Пинк пантери”.

Претпоставка је да су сва тројица отета, а да иза њиховог нестанка стоји Беливукова криминална група из Београда, блиска "кавачком" клану.

Осим зверстава и сакаћења људи, које су, према оперативним информацијама снима и "шеровали" путем "скаја", апликације на криптованим телефонима, за ову групу се везује и трговина наркотицима, рекет и изнуда. Сва ова недела, посебно растурање дроге, чине у сарадњи са појединим припадницима и вођама "кавачког клана". За њихов рачун, како се претпоставља, "одрађивали" су и ликвидације.

Подсећамо, током ноћи је претресено 30 локација. Тужилац за организовани криминал Младен Ненадић рекао је да су та хапшења извршена након вишемесечног заједничког рада Тужилаштва за оргназовани криминал, више организационих јединица МУП-а и БИА. "Главни улов" полиције су Вељко Беливук и његов помагач Марко Миљковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)