ЗА СМРТ БЕБЕ - 12 МЕСЕЦИ. Јована Ђ. (22) из Бруса осуђена због убиства новорођенчета

С. БАБОВИЋ

01. 02. 2021. у 20:52

МЕШТАНКА Батота код Бруса, Јована Ђ. (22) неправоснажно је осуђена на 12 месеци затвора за убиство при порођају детета, а о жалбама оглашеним на пресуду Основног суда у Брусу одлучује Виши суд у Крушевцу, сазнају "Новости".

ЗА СМРТ БЕБЕ - 12 МЕСЕЦИ. Јована Ђ.  (22) из Бруса осуђена због убиства новорођенчета

Архвиа

Последњи претрес на суду био је 17. новембра прошле године, када је окривљена признала кривицу.

- На суђењу је поновила свој исказ из истраге, испричала како се све догодило, а рекла је да се каје и да није требало тако да поступи, као и да је све урадила услед поремећаја изазваног порођајем - наводи извор "Новости".

Како је, између осталог, наведено у оптужном предлогу, окривљена је 18. априла прошле године, у урачунљивом стању, при чему је била свесна свога дела и хтела је његово извршење, усмртила своје мушко дете непосредно после порођаја у купатилу породичне куће.

- Затим је руком откинула пупчану врпцу и бебу, док је давала знаке живота, замотала у пешкир и ставила је у ПВЦ кесу од прашка и том приликом новорођеном детету нанела повреде главе - наводи се у оптужном предлогу.

За цео случај сазнало се када је девојка потражила помоћ гинеколога у Дому здравља, жалећи се на болове и крварење. Доктору је било сумњиво што пацијенткиња не жели да сарађује, а након прегледа закључио је да се породила. Позвао је полицију, а породиља је била збринута у Општој болници у Крушевцу. У међувремену, полиција је на сметлишту, на стотинак метара од куће окривљене, нашли постељицу и део пупчане врпце, а дан касније и мртву бебу.

НИКО НИЈЕ ЗНАО ДА ЈЕ БИЛА ТРУДНА

УКУЋАНИ окривљене, односно неправоснажно осуђене породиље, рекли су да нису знали за трудноћу, што је био случај и са оцем бебе, будући да је Јована у међувремену прекинула везу са њим.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)